Diari La Veu del País Valencià
El Constitucional admet el segon recurs del PSOE contra el tancament de RTVV
Europa Press / Madrid

Els socialistes van presentar el passat 24 de febrer un segon recurs d’inconstitucionalitat en considerar que la Llei de Les Corts que va suprimir el servei públic de RTVV vulnerava el principi de seguretat jurídica i suposava “un atropellament” de drets fonamentals.

El PSOE al·legava que el tancament de RTVV es va fer a través d’una proposició de llei del Parlament valencià tramitada com a projecte d’urgència, la qual cosa, al seu judici suposava “una forma clarament extravagant” de tramitar la llei de tancament del mitjà de comunicació valencià en vulnerar “el principi de seguretat jurídica i la participació necessària dels representants dels ciutadans en els assumptes públics”.

En concret, el PSOE va argumentar vulneració dels articles 9, 20.3 i 23 de la Constitució quant a la tramitació i aprovació de llei, així com el 147.1, ja que les Comunitats Autònomes tenen “l’obligació de facilitar informació en la llengua pròpia”.

Primer recurs

El PSOE ja va presentar amb anterioritat, el passat 14 de novembre, un altre recurs davant l’alt tribunal contra el Decret Llei 5/2013, de 7 de novembre, pel qual es va modificar la norma reguladora de l’Estatut de RTVV per a permetre el nomenament de nous consellers sense passar per Les Corts i el tancament de la societat pública.

En aqueix cas, el recurs dels socialistes es dirigia contra el Decret Llei 5/2013, de 7 de novembre, en el qual es modificaven tres articles de l’Estatut de RTVV i s’habilitava a la Junta General -formada per l’Executiu valencià- a nomenar provisionalment, sense passar per Les Corts, als consellers vacants en el Consell d’Administració després de la dimissió de la llavors directora Rosa Vidal i el seu equip.

L’11 de novembre, 49 vots a favor de diputats del grup popular van aprovar en el ple del parlament autonòmic la proposició de llei presentada pel PP en la qual autoritzava al Consell a l’extinció, dissolució i liquidació de la societat pública. La norma va entrar en vigor el dijous 14 de novembre, després de la seua publicació al Diari Oficial valencià (DOCV) el mateix dia de la seua aprovació.

A negre el 29 d’octubre

Canal Nou va posar fi a les seues emissions el passat 29 de novembre, després de 24 anys d’emissió, 24 dies després que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, anunciara el tancament de RTVV, després de conèixer-se la nul·litat judicial de l’Expedient de Regulació d’Ocupació que afectava uns 1.000 treballadors.

D’aquesta manera, a les 12.19 hores la pantalla de la televisió es va anar a negre. En el cas de Nou Ràdio, el cessament va ser a mitjanit.

Comparteix

Icona de pantalla completa