Diari La Veu del País Valencià
VerdsEquo nomena Guiseppe Grezzi i Cristina Rodríguez coportaveus de l’organització

La Taula de País de VerdsEquo del País Valencià ha nomenat aquest dissabte Giuseppe Grezzi, actual coportaveu de Compromís i regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, i Cristina Rodríguez, actual diputada de Compromís per Alacant, nous coportaveus de l’organització ecologista.

Durant la seua intervenció, tots dos han agraït la confiança dipositada i s’han compromés a seguir treballant amb la mateixa il·lusió i responsabilitat que sempre, conscients dels grans reptes de futur que existeixen per a seguir impulsant polítiques transformadores on VerdsEquo té un paper fonamental. En aquest sentit, Grezzi i Rodríguez han aprofitat per a valorar el treball dut a terme per tots els membres de l’organització per a aconseguir impregnar d’ecologia la política valenciana i seguir construint un projecte polític de futur capaç d’aconseguir una societat més justa, sostenible i equitativa.

La Taula de País de VerdsEquo també ha aprovat una resolució política en la qual s’exigeix un canvi de govern en l’Estat que trenque el sistema de corrupció generalitzat instaurat pel govern de Mariano Rajoy i aposte per una regeneració democràtica que pose fi a la deriva antisocial i a la degradació de les institucions espanyoles.

“El passat 24 de maig l’Audiència Nacional va declarar culpable el Partit Popular per finançament irregular i va imposar a diversos dels seus exalts càrrecs condemnes que juntes sumen més de 350 anys de presó. Aquest greu esdeveniment confirma el sistema de corrupció institucional generalitzat del govern de Mariano Rajoy pel qual VerdsEquo mostra la seua total repulsa i exigeix un canvi en el govern”.

“Entenem que la transparència i la lluita contra la corrupció són dos elements fonamentals en els quals una democràcia ha d’estar sustentada i, per açò, des de VerdsEquo denunciem des de fa anys les misèries dels successius governs del Partit Popular que tant de sofriment han causat als valencians i valencianes. Ara la justícia i el temps ens donen la raó reconeixent l’enriquiment il·lícit i el règim de saqueig del PP a costa de la ciutadania”, apunta la resolució.

El document celebra l’arribada de la formació ecologista a les institucions a través de Compromís fa tres anys i assegura que estan demostrant “que una altra manera de governar és possible”, basada en la transparència, la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció. D’altra banda, han insistit en la seua oposició a subscriure els Pressupostos Generals de l’Estat “davant la certesa que col·laborar amb un partit retratat com una organització criminal per la justícia era èticament impossible per a una formació que fa de la regeneració democràtica, de l’equitat i justícia social elements clau del seu projecte polític”.

La formació ha insistit també que seguiran treballant “perquè el canvi que ja s’ha produït en el PV es consolide” i continuaran aportant les propostes que des de l’Ecologia Política “contribueixen a la regeneració democràtica, a la cohesió social i a la transformació del model socioeconòmic cap a un nou model basat en la sostenibilitat on valors com l’ecofeminisme i l’equitat siguen pedres angulars que determinen el present i el futur”.

Comparteix

Icona de pantalla completa