Diari La Veu del País Valencià
EUPV s’oposa al tancament d’un dels pavellons del Psiquiàtric de Bétera
Redactaveu / València

La diputada provincial d’EUPV Rosa Pérez lamenta que “de nou, com sempre, tot el que ens arriba de la gestió del PP són repagamaents i tancaments, destrucció de serveis públics i retallada de drets fonamentals”.

Segons ha informat EUPV en un comunicat, aquesta formació porta més de dos anys “preocupada” per la situació d’aquest centre, “tement-nos precisament una estratègia planificada de tancament per part del PP”.

Esquerra Unida ha preguntat en diverses ocasions per la situació de les altes i les baixes, “perquè sempre ens han dit que no arribaven noves peticions, mentre que a nosaltres ens arribaven informacions contràries sobre aquesta mateixa qüestió”, ha destacat la diputada provincial.

Ahir, Pérez Garijo va formular una pregunta sobre la figura legal que permet aquest tancament, “ja que no han estat capaços de contestar-nos en la comissió informativa on ens han soltat la bomba sense haver-nos subministrat abans cap tipus d’informació”. És més, segons EUPV, “ni tan sols figurava en l’ordre del dia, mostrant una vegada més aquesta preferència del PP per la nocturnitat abans que per la transparència”, es lamenten.

Tancament “planificat”

La diputada acusa el PP de “haver planificat el tancament des de fa temps”. “Ja van donar un cop mortal al dret dels i les pacients quan van aprovar, amb el nostre vot en contra, una taxa de repagament per la seua permanència a l’Hospital psiquiàtric, que ha deixat algunes persones amb una disponibilitat econòmica per a despeses de 100 euros al mes. És el càstig continu a qui menys pot defensar-se, usant excuses burocràtiques i ignorant la gran demanda que procedeix de centres com Sant Marcel·lí, Godella o Font de Sant Lluís, conclou la representant d’EUPV en la Diputació de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa