Diari La Veu del País Valencià
Economia investigarà el funcionari de l’IVACE que va consultar documents sobre el Pla Eòlic de Zaplana

La Conselleria d’Economia obrirà dilluns un expedient informatiu per a esclarir si el funcionari de l’IVACE Alfonso Roselló va manipular documents relacionats amb els expedients del Pla Eòlic pels quals dies després va ser detingut l’expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana. La directora general de l’IVACE, Julia Company, ha pres aquesta decisió i ha determinat que “per a evitar corporativisme” serà la Conselleria de Transparència la que portarà a terme la investigació.

Segons han explicat fonts d’Economia, Roselló no és una persona de confiança de Company, sinó que ja treballava a l’IVACE quan el Botànic va accedir a les institucions. De fet, les mateixes fonts han explicat que el responsable de recursos humans no és un funcionari, sinó que té la categoria de personal laboral.

La investigació començarà aquest dilluns i té com a objectiu esclarir totes les informacions publicades per El Mundo sobre la possible manipulació i consulta de documents sobre el Pla Eòlic del govern de Zaplana, investigat ara per l’operació Erial. La recerca busca saber si realment Roselló va fer eixes consultes i amb quina finalitat.

Tal com han explicat des d’Economia la relació de llocs de treball “és la que ja hi havia quan van accedir a l’IVACE”, i Roselló ja ocupava eixe càrrec quan Company va començar a dirigir l’IVACE. De fet, des de l’organisme asseguren que Company fa quasi dos anys que intenta modificar la relació de llocs de treball existent, “però no és una cosa que depenga d’ella sola”.

Comparteix

Icona de pantalla completa