Diari La Veu del País Valencià
Oltra assegura que la moció de censura és una tria entre la corrupció i la democràcia

La vicepresidenta de la Generalitat i portaveu de Compromís, Mònica Oltra, ha defensat aquest diumenge a la ciutat d’Alacant la moció de censura contra Mariano Rajoy presentada al Congrés dels Diputats com una decisió que “triarà entre la corrupció i la democràcia. Compromís pot dir que sí a la moció perquè des del principi hem posat sempre les mateixes condicions: un govern per a les persones i que garantisca la igualtat financera entre els territoris”.

“El primer que s’ha de fer amb un càncer és llevar el tumor i després decidir el tractament. Ja està bé de rajoyades, es tracta de derrocar la vergonya que ens envaeix cada vegada que encenem el telenotícies”, ha continuat Oltra. “Fora el govern de la indecència. On estan Aguirre i Camps? Recordeu el seu Eix de la Prosperitat? Va resultar ser l’Eix del Mal”, ha sentenciat la vicepresidenta.

“Hem vingut per a quedar-nos; no estem ací pel poder, sinó per a millorar la vida de les persones. El nostre objectiu mai va ser assaltar els cels; sempre ha sigut millorar la vida de les persones” . Pel que fa a Albert Rivera, Oltra ha dit que “ja que no distingeix la pluralitat. Com a mínim ha de fer un esforç per a distingir entre els espanyols corruptes i els honrats. Si C’s no dóna suport la moció de censura serà còmplice d’utilitzar la bandera per a amagar darrere tota la brutícia de la corrupció”, ha considerat la vicepresidenta davant les 500 persones que han acudit a l’acte de commemoració dels tres anys del govern del Botànic.

Els alts càrrecs de Compromís han estat presents en l’acte celebrat al parc de les Antigues cotxeres del tramvia d’Alacant. Hi han assistit els consellers Manuel Alcaraz i Rafael Climent; el president de les Corts, Enric Morera; el portaveu en la càmera autonòmica, Fran Ferri; els diputats alacantins Josep Nadal, Cristina Rodríguez, Marian Campello; els alcaldes i alcaldesses i els càrrecs municipals de la coalició, arribats de totes les comarques del país i sobretot de les alacantines.

“En dos anys de Rajoy no s’ha fet res per a millorar la vida de les persones. Les coses poden ser diferents, hi ha dos governs en la península Ibèrica que estan canviant les coses: el de Portugal i el del País Valencià!”, ha assenyalat Oltra, que assegura que el Botànic governa millor perquè sap que la prioritat són les persones.

Recuperar Alacant

“Doneu exemple de trellat, generositat, lleialtat, cal exportar el model a Madrid, la protesta contra l’infrafinançament que afecta el benestar, la igualtat, aquella que llastra la competitivitat i per açò cal canviar un govern que fa olor de putrefacte. Bonig va dir que la reconquesta de la província començava a Oriola, nosaltres el que podem assegurar és que la reconquesta de l’Ajuntament d’Alacant comença ací”, ha manifestat el portaveu al Congrés, Joan Baldoví, abans de donar pas al regidor i candidat en les últimes eleccions per Alacant, Natxo Bellido.

Bellido ha agafat el relleu per a dir que “governar ha vingut bé per a ser millor partit. A Alacant la majoria dels projectes en marxa de l’Ajuntament tenen el nom de Compromís, malgrat el soroll d’alguns que han treballat perquè no es puguen veure”. Bellido ha assegurat que el seu partit pateix “de veure governant Alacant el mateix partit que la va col·lapsar”.

S’ha mostrat empàtic amb els que estan enfadats i desil·lusionats, però ha insistit que no poden quedar-se així. “Alacant necessita un projecte i forces que treballen juntes i per açò algunes d’elles han de reflexionar i acabar amb lluites de més de 20 anys. Ha funcionat a Elx, Castelló, València… Hi ha governs honrats i es veu en aquesta setmana negra per al PP de Zaplana i Alperis”, ha insistit el regidor, que ha reconegut que Compromís ha comés errors. No obstant això, ha explicat que són coherents i que prefereixen “l’ètica a l’aritmètica”.

Finalment, ha destacat que Compromís és l’únic grup de l’Ajuntament “que no té trànsfugues, ni baralles internes, ni regidors que abandonen el seu càrrec, perquè no s’ha parat de treballar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa