Diari La Veu del País Valencià
Declarat l’avís groc per pluges i tempestes a les comarques de l’interior

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana ha decretat l’avís groc per pluges i tempestes a les comarques de l’interior del nord i el centre del País Valencià per a aquest diumenge a la vesprada. Així mateix, Aemet també ha decretat l’avís groc per pluges per a aquest dilluns a Castelló.

Segons ha informat el 112 en el seu compte de Twitter, aquestos avisos no declaren la preemergència perquè no arriben a llindars de risc importants, però sí que poden obligar a prendre mesures preventives. De fet, segons publica en el seu compte l’Agència Estatal de Meteorologia, les pluges i tempestes han començat a primera hora de la vesprada a l’interior de la província de València i en alguns punts, com Aiora, ha caigut calamarsa.

Les tempestes estan tenint una intensitat localment molt forta, ja que en diversos punts s’han aconseguit els 41 litres per metre quadrat en menys d’una hora a Utiel.

Sobre les 18.30 hores, la tempesta ha arribat a València, on la pluja ha vingut acompanyada per trons. Segons ha destacat Aemet, també s’han registrat rellamps a l’interior de la demarcació, en zones del Racó d’Ademús, la Plana d’Utiel-Requena i fins a la Ribera Baixa.

Comparteix

Icona de pantalla completa