Diari La Veu del País Valencià
El 68% dels participants en la consulta de Podem voten a favor que Iglesias i Montero es mantinguen en el càrrec

Pablo Iglesias i Irene Montero ixen reforçats per a mantindre els seus càrrecs en la formació estatal de Podem. Els líders del partit van organitzar una votació per a determinar el seu futur al capdavant del partit després de la compra d’un xalet per 600.00 euros i el 68% dels participants els han donat el seu suport. Així ho han avançat alguns mitjans com eldiario.es aquest diumenge, encara que els resultats oficials es donaran a conéixer demà.

Segons les primeres informacions en la consulta, han votat 128.300 persones, una xifra rècord en els processos del partit. El 31,58% ha votat no i el 0,35%, en blanc. Una de les condicions que els dirigents van posar per a mantindre el seu lloc dins de Podem era que la participació en el procés fora elevada i ho han aconseguit, ja que hi han participat 33.000 persones més que en el congrés “històric” de Vistalegre II. Les xifres les ha confirmades el secretari d’organització de Podem, Pablo Echenique, que ha qualificat el resultat com a “històric”.

La polèmica sobre l’adquisició de la vivenda va començar quan a les xarxes socials es va recordar una piulada de Pablo Iglesias en què criticava el ministre Luis de Guindos per haver-se comprat una vivenda per valor de 600.000 euros. Després de rebre diverses crítiques, els dirigents de la formació morada van decidir organitzar una consulta per a determinar el seu futur en Podem. Entre les condicions hi havia que la participació fóra ampla i que el suport obtingut ho fóra també.

Comparteix

Icona de pantalla completa