Benidorm reprova el president de la Comunitat de Madrid per una piulada "insultant" cap a la ciutat

L'acord insta Ángel Garrido a exigir disculpes públiques per les seues paraules, però el PPCV considera que ja ho va fer a través d'un portaveu
/ València
28 maig 2018 01:00h
El fins ara conseller de Presidència, Justícia i Portaveu del govern madrileny a l\'Assemblea de Madrid, Ángel Garrido, junt amb l\'aleshores presidenta de Madrid, Cristina Cifuentes.

El ple de l'Ajuntament de Benidorm (la Marina Baixa) ha acordat reprovar el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, per una piulada publicada en 2009 en què al·ludia al municipi com una ciutat on "triomfaria" l'expresident italià Silvio Berlusconi. "Un taujà, barroer i analfabet funcional... A Benidorm triomfaria", deia la publicació.

L'acord reprova Garrido "per les seues insultants paraules" i insta a exigir-li "públiques disculpes". La moció la presentaven de forma conjunta els grups Liberals de Benidorm, PSPV i Compromís i s'ha aprovat per 12 vots a favor, 8 en contra i 4 abstencions.

La proposta ha aconseguit el suport dels grups proponents a més dels dos vots de Ciutadans per Benidorm (CBM), agrupació que forma part del govern en coalició amb el PP i que s'ha desmarcat dels seus socis per a votar alineats amb l'oposició en aquest tema. Per la seua banda, Ciutadans i un edil no adscrit s'han abstingut.

La portaveu de Liberals de Benidorm, Gema Amor, ha assegurat que la piulada del dirigent 'popular' madrileny és "un insult" tant per als proponents de la moció com per "als milers de benidormers indignats amb les paraules de Garrido". Amor ha fet extensiva aquesta indignació a l'actitud de l'alcalde, Toni Pérez (PPCV), "que no és capaç de posar-se en el seu lloc i defensar el bon nom de la ciutat i això és totalment inadmissible".

El grup popular ha votat en contra perquè considera que la moció és "oportunista" i procedent de "l'esquerra rància" de la ciutat que, en paraules del portaveu, José Ramón González de Zárate, estaria liderada per la liberal Gema Amor, que actuaria com a "portaveu".

González de Zárate ha disculpat les paraules de Garrido i les ha situat en el context polític de la moció de censura que es va produir a Benidorm en l'època en què va escriure la piulada. "No desqualificava Benidorm, sinó la moció de censura", ha asseverat. A més, ha insistit que el mateix Garrido ja es va disculpar a través d'un dels seus portaveus, així que el punt de la moció que exigeix disculpes "ja està complit".

Per la seua banda, l'alcalde ha relatat que en tindre coneixement de la notícia es va posar en contacte via telefònica amb l'autor de la piulada per a "exigir disculpes" i que Garrido li "va dir que sols havia nomenat la ciutat perquè la tenia al seu cor".

Pérez assegura que les explicacions del madrileny el van convéncer perquè les paraules estaven emmarcades en el context de la moció de censura que va fer fora els populars de l'alcaldia. Tot i això, ha reconegut que el missatge va ser "desafortunat".

next