Diari La Veu del País Valencià
El professorat associat de la Universitat de València acorda una parada tècnica i temporal de la vaga

El professorat associat de la Universitat de València (UV), en vaga des del passat mes de gener per a reclamar la millora de les condicions laborals, ha acordat realitzar una “parada tècnica” i suspendre temporalment l’aturada “a l’espera” de les respostes que puguen donar tant la universitat com la Conselleria d’Educació. Així ho ha explicat a Europa Press una portaveu del col·lectiu, que ha detallat que la decisió es va adoptar per consens en assemblea aquest dilluns.

Les mateixes fonts han assenyalat que, atés que els professors estan complint els serveis mínims establits i que ara, coincidint amb el final del curs, posaran i corregiran exàmens i actes, “és a dir, el seu treball normal”, han optat per dur a terme aquesta parada temporal i quedar “pendents” dels següents passos que es facen des de la Universitat de València i l’administració educativa. El col·lectiu remarca que això no significa desconvocar la protesta.

“Farem aquesta parada, avaluarem els alumnes degudament i veurem si hi ha alguna qüestió que marque una altra pauta en les pròximes setmanes. Dependrà molt de la resposta que tinguem”, han postil·lat.

L’assemblea de professors no ha fixat una data per a reprendre la vaga i ha recordat que ara que s’ha aconseguit mobilitzar una associació estatal d’aquest personal intentaran treballar “d’una forma més coordinada”. Així mateix, des del col·lectiu apunten que han començat a rebre les comunicacions dels descomptes salarials aplicats a les persones en vaga i han comentat que ho estudiaran tenint en compte els serveis mínims que s’han realitzat.

La ‘parada tècnica’ anunciada pel professorat associat de la UV se suma a l’anunci de la plataforma de professorat associat de la Universitat Politècnica de València –també en vaga indefinida des del 16 d’abrilde suspendre temporalment l’aturada per a poder avaluar els estudiants. En aquest cas, preveuen reprendre l’acció després de l’estiu si no hi ha millores en les condicions.

Comparteix

Icona de pantalla completa