Diari La Veu del País Valencià
El Palau de l’Aigua d’Oriola acull la III Marató solidària aquàtica
RedactaVeu / Oriola

La piscina coberta del Palau de l’Aigua acollirà el dissabte 22 de març la III edició de la Marató solidària aquàtica ‘Un metre, una alegria’, que tindrà lloc entre les 8 i les 20 hores a benefici de l’assemblea local de Creu Roja.

El regidor d’Esports, Luis Galiano, ha recordat que l’any passat van participar 276 nadadors que van recórrer 83.000 metres nadant i, al mateix temps, es van arreplegar 1.250 unitats d’aliments, 270 de material escolar i 350 de productes d’higiene personal.

La responsable de l’associació organitzadora ‘Un metre, una alegria’, Cecilia Coll, ha rememorat que aquesta iniciativa va nàixer de manera “altruista i desinteressada” ideada per un grup de nadadors usuaris del Palau de l’Aigua, al que ara acudeixen esportistes solidaris d’altres punts de les comarques perquè “està a l’abast de qualsevol”.

Coll ha concretat que els participants tenen la inscripció gratuïta i podran triar nadar 25, 50, 100, 200 o 300 metres en diferents franges horàries. Hi haurà un carrer zero perquè qui vulga col·laborar puga fer-ho fins i tot sense nadar i per cadascuna de les aportacions a aquest carrer un nadador de l’organització recorrerà 25 metres. Igualment, hi haurà un altre carrer dos per als qui vulguen seguir nadant i sumant metres després de fer el seu recorregut. En la primera edició es van cobrir 40.000 metres i en la segona més de 80.000.

L’organització calcula que participaran unes 300 persones; totes elles rebran com a regal la bossa del nadador.

El president local de Creu Roja, Andrés Gamón, ha assenyalat que totes les donacions, que també poden ser econòmiques, serviran per a ajudar a desenvolupar qualsevol dels 70 projectes que l’ONG té en marxa a causa de l’imparable increment des del 2007 de persones en situació de vulnerabilitat.

Creu Roja instal·larà en el Palau de l’Aigua tallers de treball, taules d’informació i, fins i tot, els professionals de l’organització faran demostracions pràctiques dels primers auxilis i emergències.

Comparteix

Icona de pantalla completa