Diari La Veu del País Valencià
Podem rebutja personar-se en la causa sobre el finançament il·legal del PSPV i el Bloc

Podem ha decidit finalment que no es personarà en la causa sobre el finançament electoral del PSPV-PSOE i el Bloc a causa del cost econòmic que implica, segons ha indicat el secretari general del partit, Antonio Estañ, qui ha assenyalat en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus que, a dia de hui, i a falta del desenvolupament judicial de la causa, la postura del partit, que al principi va apuntar a la possibilitat de personar-se, és no fer-ho, ja que això suposaria un desemborsament d’uns 6.000 euros.

Podem ha recordat, a més, que ja està personat en la causa sobre el suposat cobrament de comissions per part de l’empresa B2B. Per la seua banda, la portaveu adjunta del PPCV Eva Ortiz ha indicat que espera que Podem es replantege la postura i es persone en la causa. També ha instat el PSPV al fet que si “té, com diu, les coses tan clares en la investigació pel finançament, que traga les factures de Crespo Gomar, i el mateix el Bloc”, perquè “no existeix la prescripció política” en aquest assumpte.

Ha destacat que dimecres, a Madrid, “hi haurà quatre càrrecs del Ministeri d’Habitatge del govern de Zapatero, de l’equip de Beatriz Corredor, que prestaran declaració en relació amb el presumpte finançament irregular, i hi ha altres nou persones cridades al juny, entre elles Alberto Gomar”.

El portaveu socialista, Manuel Mata, ha assenyalat en ser preguntat per la decisió de l’exdirectora general de Consum Etelvina Andreu de no declarar en la comissió del Senat que investiga el finançament dels partits que respecta la decisió i que si ell fóra el seu advocat li l’hauria recomanat això.

“Li hauria dit que no conteste a eixa comissió del Senat, perquè, a més, és bastant tendenciosa”, ha assenyalat Mata, qui ha indicat que la comissió “manca de la més mínima credibilitat” i Andreu està immersa en un procediment judicial. El portaveu socialista ha dit que confia que els tribunals “arxiven” aquesta causa i que no creu que es tracte d'”una gran trama de corrupció política”, sinó que no té “res a veure”.

Comparteix

Icona de pantalla completa