El president de RTVE, sobre les renúncies a València: "Han dimitit perquè els ha donat la gana"

José Antonio Sánchez sosté que només són "una minoria minoritària" els qui es manifesten vestint-se de negre cada divendres per a denunciar la censura de la televisió pública
29 maig 2018 01:00h /
El president del Consell d\'Administració i de la Corporació de RTVE, José Antonio Sánchez, en una compareixença en la Comissió Mixta de Control Parlamentari sobre l\'ens públic.

El president de RTVE, José Antonio Sánchez, ha assegurat aquest dimarts, en referir-se a les dimissions de responsables informatius en el centre territorial de València per no emetre unes declaracions de la secretària d'Estat de Comunicació, que són els directors dels mitjans els qui decideixen el contingut que s'emet.

Durant la compareixença davant la Comissió Mixta de Control a RTVE al Congrés dels Diputats, Sánchez s'ha referit a les dimissions produïdes en el centre territorial de València després de no emetre en el seu informatiu la reacció de la secretària d'Estat de Comunicació, Carmen Martínez Castro, davant els esbroncs d'uns pensionistes al president del govern espanyol. "Han dimitit perquè els ha donat la gana", ha apuntat per a defensar l'actuació de RTVE en l'abordatge informatiu d'aquests fets i ha recalcat que són els directors dels mitjans els qui decideixen el contingut que s'emet.

Sánchez ha afirmat també durant la seua compareixença parlamentària que només "una minoria minoritària" dels professionals de la corporació denuncia els divendres, vestint-se de negre, la manipulació informativa i el bloqueig del PP que impedeix la renovació de la cúpula de la radiotelevisió pública.

Durant la sessió, els portaveus de l'oposició s'han posat d'acord per a preguntar-li si creu que és "la més adequada" la imatge institucional que s'està donant de la corporació davant el bloqueig del PP per a renovar el Consell d'Administració i el seu president. La diputada d'Unidos Podemos Noelia Vera li ha preguntat si "no sent res quan veu eixir els treballadors de negre en la pantalla divendres rere divendres", "si no li cau la cara de vergonya" quan escolta les crítiques de les associacions periodístiques, si "té la sang tan freda". "Els treballadors no, una minoria minoritària. Els sis mil i escaig? Què va, per a res", ha respost Sánchez.

Davant les reiterades crítiques de l'oposició sobre el bloqueig per a reformar RTVE, Sánchez ha etzibat que ell no té res a veure amb aquest procediment parlamentari, al qual s'ha referit com "un misteri tan inescrutable com el de la creació de l'univers". "Jo què tinc a veure amb el bloqueig del PP, si és que aquest bloqueig ha existit? Ningú a Espanya, ni els serveis d'intel·ligència més sagaços del món poden saber què ha passat amb aquesta llei", ha asseverat Sánchez per a recordar que el seu mandat expira el 22 de juny i que fins llavors poden engegar la renovació per a substituir-ho.

"Els miracles existeixen. Fins a juny podran tirar-me o anar jo a per tabac", ha dit el president abans de criticar que l'oposició no haja fet "absolutament res" des que el setembre passat s'aprovara la llei per a substituir-lo. "La llei no es va fer per a tirar-lo a vosté, sinó per a tornar a una televisió plural, una televisió dels ciutadans, dels serveis públics", ha emfatitzat el socialista José Miguel Camacho.

El diputat de Ciutadans Guillermo Díaz ha criticat que el prestigi de la marca de RTVE estiga "molt tocat" per la "cridanera instrumentalització" a favor d'un partit polític: "El PP creu que RTVE és una extensió de Gènova".

Per la seua banda, Ramón Moreno (PP) ha acusat l'oposició d'haver-hi "dilatat i truncat" la renovació de RTVE per l'obstinació de traure endavant una norma de concurs públic que és "un nyap jurídic sense garanties". De cara a la seua eixida, el pròxim 22 de juny, Sánchez ha presumit de deixar "RTVE en les més altes cotes de prestigi i credibilitat que mai ha tingut". "Me'n vaig amb molt d'orgull i molta satisfacció d'haver complit. Deixe una casa molt millor que com me la vaig trobar. Me'n vaig amb el cap ben alt", ha finalitzat.

next