Diari La Veu del País Valencià
Compromís exigeix la dimissió de l’alcalde d’Oriola per cobrar de Sanitat sense anar a treballar

La diputada a les Corts i portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, ha exigit la dimissió de l’alcalde popular d’Oriola, Emilio Bascuñana, per percebre un salari públic de la direcció territorial de Sanitat sense anar a treballar durant sis anys.

Tal com publica eldiario.es aquest dimecres, Bascuñana va estar cobrant durant sis anys sense tindre un lloc on acudir a la direcció territorial de la Conselleria de Sanitat a Alacant, a la qual va estar adscrit funcionalment després de deixar la seua consulta al centre de salut Álvarez de la Riva (Baix Segura).

Així, tant per a la diputada com per al col·lectiu de Compromís d’Oriola, aquestes informacions que s’han fet públiques assenyalen que “l’alcalde popular cobrava, presumptament, sense treballar en els mateixos anys que el Partit Popular col·locava els barracons al centre de salut del barri del Rabaloche sense donar una solució digna als veïns i veïnes d’Oriola en un tema tan important com l’atenció sanitària”.

Mollà ha estat contundent i ha registrat una pregunta parlamentària a les Corts per a aclarir aquest fet, ja que, segons assegura, “es tracta d’un episodi més d’irresponsabilitat i de menyspreu total cap al públic”.

Eva Ortiz, “la gran impulsora”

El secretari d’Organització del PSPV, José Muñoz, ha assenyalat la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, com “la gran impulsora” de l’actual alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana. “Eva Ortiz haurà d’explicar si la regeneració del PP és col·locar un dels seus protegits en l’Alcaldia d’Oriola després de cobrar diners públics sense treballar”, ha indicat Muñoz.

“Per molt que Isabel Bonig i la seua número dos, Eva Ortiz, s’obstinen a repetir que les males pràctiques en el PP són cosa del passat, el fets demostren que tot segueix igual”, ha indicat el dirigent del PSPV-PSOE, qui ha lamentat que el PP seguisca consentint que la capital del Baix Segura “no puga passar pàgina de tot el mal que ha fet el partit en aquest municipi, amb tres alcaldes imputats per corrupció com Luis Cartagena, José Manuel Medina i Mónica Lorente”. “Tant el president provincial d’Alacant, Jose Císcar, com la secretària general del PPCV van impulsar a l’Alcaldia algú que van presentar com a net mentre estava cobrant per un treball que no realitzava”, ha remarcat Muñoz, qui ha exigit que es donen “explicacions immediates” sobre l’assumpte.

El secretari d’Organització ha recordat, a més, que Bascuñana està governant gràcies a un acord amb Ciutadans: “És un altre exemple de com Ciutadans s’ha convertit en la crossa que el PP necessita per a seguir amb els seus excessos”. Muñoz ha incidit que Ciutadans, d’una banda, parla de regeneració mentre que, de l’altra, manté el Partit Popular al capdavant de les institucions.

A més, el grup socialista a les Corts ha presentat aquest dimecres una bateria de preguntes adreçades a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública amb l’objectiu de saber què va fer l’alcalde del PPCV mentre cobrava de Sanitat. Així, entre les preguntes està ‘quants expedients va resoldre’, ‘quina ubicació tenia en la Direcció Territorial’ o ‘quines activitats va realitzar durant aquest període’.

Comparteix

Icona de pantalla completa