Diari La Veu del País Valencià
Camps i Costa, citats a declarar el 13 i 14 de juny per una peça secreta de la Fórmula 1

L’expresident de la Generalitat Francisco Camps i l’exsecretari general del PPCV Ricardo Costa han sigut citats a declarar el 13 i el 14 de juny com a investigat i testimoni, respectivament, pel Jutjat d’Instrucció número 17 de València. Aquest jutjat va obrir una peça secreta relacionada amb les adjudicacions per a les obres del circuit urbà de Fórmula 1.

El jutjat els havia citat inicialment a declarar aquest dijous, encara que les compareixences s’han ajornat al 13 i 14 de juny. Camps ja va ser citat a declarar pel jutjat el passat 7 de febrer en aquesta causa, en la qual, segons va transcendir en aquell moment, hi ha almenys huit investigats més, la majoria càrrecs públics de l’època del PP i administradors d’empreses. Entre ells, l’exconseller d’Infraestructures Mario Flores i l’exsecretari autonòmic d’aquesta mateixa conselleria i el seu número dos, Victoriano Sánchez Barcaiztegui.

Fonts properes al cas han confirmat a EFE que, a més d’eixes citacions, la instructora ha cridat a declarar com a investigats l’exvicepresident del govern valencià, Vicente Rambla, i l’exvicesecretari general del PPCV i exsecretari autonòmic de Cultura David Serra, tots dos sense data concreta, com avança aquest dimecres el diari Levante-EMV.

D’altra banda, el diari Las Províncias assenyala que la declaració de Costa es produirà com a testimoni mentre que Camps segueix investigat en aquesta causa, per la qual ja va declarar el passat 7 de febrer i la jutgessa aleshores no va decretar cap mesura cautelar sobre ell.

A l’eixida del jutjat, Camps va assegurar als mitjans de comunicació que, per ordre de la jutgessa instructora, no podia dir res sobre el contingut de la seua declaració.

Abans que Camps, també va declarar eixe mateix dia com a investigat l’exsecretari autonòmic d’Infraestructures Victoriano Sánchez Barcáiztegui. Tot seguit, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori va autoritzar l’Advocacia de la Generalitat perquè es personara en aquesta causa, la quarta relacionada amb la Fórmula 1 a València després de les tres que porta el Jutjat d’Instrucció número 2.

Comparteix

Icona de pantalla completa