Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat promou una trobada taurina estatal per a compartir reivindicacions i necessitats

Comunitats taurines de tot l’estat espanyol es reuniran a Puçol els dies 22 i 23 de juny en una trobada que té com a objectiu debatre sobre la festa, donar a conéixer les peculiaritats d’aquesta en cadascuna d’elles i compartir experiències, reivindicacions i necessitats.

A la trobada, que tindrà lloc al Centre Social de Puçol, està previst que assistisquen representants d’Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Madrid, Múrcia, Navarra i el País Basc.

Aquesta iniciativa s’ha donat a conéixer aquest dimecres en el transcurs de la Comissió de Bous de Carrer en la qual, sota la presidència del director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, també s’ha abordat l’estat de situació del reglament de modificació del Decret 31/2015, de 6 de març de Bous al Carrer.

En aquest sentit, José María Ángel ha reafirmat “el compromís de l’administració de seguir treballant per la seguretat en la festa a través de tots els mecanismes possibles i la lluita contra la picardia que es dóna en els festejos taurins”.

Durant la reunió s’ha informat sobre la moratòria fins a l’any 2019 en la tramitació del reglament de modificació del Decret 31/2015, de 6 de març, de Bous al Carrer per a, d’aquesta manera, trobar entre tots els col·lectius afectats “una solució al tema dels dos metges que han d’atendre els festejos sense que s’ocasione cap perjudici a la festa la temporada taurina que està a punt de començar”, explica la Generalitat en un comunicat.

També s’ha presentat un informe sobre el reglament que regula les classes pràctiques de les escoles taurines i altres espectacles i esdeveniments taurins, extret del mateix decret i que dóna resposta a les peticions dels ajuntaments i les quatre escoles taurines valencianes, que han sol·licitat aprovar amb caràcter d’urgència una norma sobre aquestes qüestions per a facilitar les seues tasques de formació.

El citat reglament respon també a la necessitat de dotar d’una ordenació, inexistent fins al moment, als anomenats popularment espectacles ‘Grand Prix’, realitzats amb animals de menys de dos anys. Per tant, s’ha proposat la seua inclusió en la citada norma per no ser explícitament festejos de bous al carrer.

Finalment, altres aspectes del reglament fan referència a la necessitat de regular els canvis sobrevinguts de caps de bestiar quan l’administració no pot actuar de manera immediata per ser dia festiu o hores inhàbils i la introducció d’una normativa referida a les curses de vedells populars.

Comparteix

Icona de pantalla completa