Diari La Veu del País Valencià
Puig apel·la al PNB perquè se sume a la moció de censura i no legitime el PP

La decisió final del PNB respecte a la moció de censura continua sent una incògnita. La seua resposta serà necessària atés que els suports amb què compta el PSOE no són suficients per fer fora Mariano Rajoy. Per això, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest matí, durant un desdejuni informatiu a Barcelona, que respectarà la postura final dels bascos. Tanmateix, ha volgut recordar-los que el que ara s’està posant damunt la taula és si seguir legitimant el Partit Popular o si “s’obri un nou espai polític” que, segons Puig, “s’haurà d’observar des de la humilitat de tots els actors”.

“Jo respectaré la decisió del PNB. Està clar que tots els diputats tenen tota la legitimitat i és la seua responsabilitat, però cal recordar que en política dialogar no és cedir”, ha afegit el cap del Consell.

Així mateix, ha volgut esclarir que la presentació de la moció de censura per part de la seua formació “és el resultat de la inacció del president del govern espanyol”. Per a Puig, ha sigut obligatori que el primer partit de l’oposició fera el pas davant “un govern que es troba sota una sentència que és ben clarivident”. I ha afegit que aquesta situació afecta els interessos generals de la ciutadania i que cal “donar esperança i clarividència a la societat”. “Està clar que anem encaminats a unes eleccions”, ha indicat Puig.

“Per a nosaltres, Catalunya és un soci preferent”

Respecte a la relació dels socialistes amb els catalans en aquesta moció de censura, Puig ha manifestat que des que es troba al capdavant de la Generalitat ha recuperat una relació que es trobava “totalment danyada” des de feia més de vint anys. “Per a nosaltres són un soci preferent. Sempre estem disposats a sumar esforços. De fet, Puigdemont va vindre a València després de 20 anys sense cap tipus de relació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa