Diari La Veu del País Valencià
Els Centres Ocupacionals trauen els ‘Tallers al carrer’ en protesta pel copagament

RedactaVeu València

La Coordinadora de Discapacitat i Dependència (D & D) ha fet una crida a la participació en l’acte de “Tallers al carrer” dels centres ocupacionals d’atenció a persones amb discapacitat i a la ‘Marxetà’ que des de la plaça de la Mare de Déu i l’estació del Nord partirà demà dihous a les 13.00 hores cap a les portes de l’Ajuntament de València, segons informen fonts de la Federació d’Ensenyament de CCOO PV. Sengles accions formen part de la protesta contra la mesura de copagament del Govern Valencià.

Segons la Federació d’Ensenyament de CCOO PV, l’acció es realitza en protesta “per la retirada del decret que ho regula”; en defensa dels usuaris i familiars de persones amb discapacitat i malaltia mental, per la negociació d’un model de finançament “que done estabilitat als centres, usuaris i famílies”, i per a evitar l’abandó d’usuaris derivat dels nous pagaments que han de realitzar.

L’atenció a les persones amb discapacitat suposa projectes integrals enfocats a aconseguir una millora en la seua qualitat de vida i no meres cures bàsiques i assistencials, segons el la Federació d’Ensenyament de CCOO PV, que ha anunciat que als actes es preveu, almenys, la presència d’una representació de molts centres d’atenció a persones amb discapacitat.

Divendres, cap a la Sindicatura de Greuges

El pròxim divendres, dia 14 de març, a les 12.00 hores, una comissió de la Coordinadora de Discapacitat i Dependència serà rebuda en la Sindicatura de Greuges per a traslladar el malestar per les mesures decretades pel Govern valencià. Segons les mateixes fonts sindicals, es registraran “milers d’escrits signats per ciutadans valencians” contra els decrets i ordres del Govern Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa