Diari La Veu del País Valencià
Un estudi de la UMH defensa la implantació d’un impost sobre les begudes amb sucre per a previndre l’obesitat

Un estudi de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx determina que l’establiment de taxes sobre les begudes ensucrades pot contribuir a la prevenció de l’obesitat, segons un comunicat d’aquesta institució acadèmica.

Aquesta és una de les conclusions del treball de fi de grau ‘L’impacte de les taxes en el consum de begudes ensucrades: una revisió sistemàtica’, realitzat per l’estudiant del Grau en Farmàcia de la UMH Maite Redó i dirigit pels professors del Departament de Salut Pública, Història de la Ciència i Ginecologia de la UMH Ildefons Hernández i Blanca Lumbreras.

Els seus resultats indiquen que les vendes i compres de begudes ensucrades disminueixen significativament en aquells països on s’ha fixat una taxa superior al 8% (els EUA i Mèxic) en aquest tipus de productes.

També revela que l’impacte de les taxes és major en classes socials més vulnerables, on també la prevalença d’obesitat és major.

Segons l’autora, la introducció de taxes en les begudes ensucrades és una eina útil en la reducció de compra de calories, encara que considera necessari investigar més en aquest assumpte per a avaluar l’efecte final en la qualitat de la dieta.

Les conclusions de l’estudi es publicaran en la revista internacional American Journal of Clinical Nutrition.

Comparteix

Icona de pantalla completa