Diari La Veu del País Valencià
Una batalla de galls a València en la qual es rapejava sobre violar menors incendia les xarxes socials

La batalla de galls entre dos rapers celebrada dissabte passat a València en el marc d’un concurs estatal per a premiar el millor improvisador de rimes a ritme de hip-hop ha generat centenars d’opinions oposades en les xarxes socials arran de diferents comentaris en directe sobre la violació a menors d’edat. En la competició celebrada a La Marina de València com a semifinal per a l’última fase, que tindrà lloc a Madrid, el raper alacantí Zasko Master –classificat després per a la final– i el malagueny FJ disputaven el seu particular duel quan aquest va dir: “¡Estate tranquilo! Zasko necesita Sonotone y también a mayores; cuando folla con menores, como no tienen la regla, no tiene que utilizar condones”.

En el seu immediat torn de rèplica i després de l’habitual ovació del públic darrere de cada improvisació, Zasko Master va respondre: “Estoy hasta los huevos de menores; tendrás una hija, tu hija irá al cole, ¿y sabes lo que pasará cuando Zasko la viole? Que te pondré este vídeo para que te veas y llores”, acompanyat per una altra sonora aprovació dels assistents. El vídeo amb l’actuació completa de tots dos rapers pot veure’s en el canal oficial de YouTube de l’organització i l’enllaç està penjat també en el compte d’aquest festival de Twitter, encara que el que s’ha fet viral en les xarxes és el fragment concret que arreplega les citades al·lusions.

En Twitter s’ha generat un ampli debat al voltant d’eixes lletres improvisades de tots dos rapers, tant amb escrits de condemna per la seua gravetat com de defensa d’aquest estil de música i el caràcter propi que tenen les estrofes soltades en directe en concursos com aquest.

“Yo no voy a poner un tweet para conseguir RT’s a cambio de echarle leña al fuego. Este debate es completamente innecesario. La @RedBull_Gallos es un espectáculo y quien no sepa concebirlo como tal que sea mas responsable en su consumo. Y @00zask00 ole tus huevos eres un grande”, ha escrit FJ després d’agrair el suport del públic a València.

Per la seua banda, Zasko Master ha sigut més actiu a l’hora d’afrontar les crítiques rebudes i ha escrit piulades com aquesta, contestant a una usuària que li censurava eixa rima i instava al fet que es fera públic on viu: “No saques cosas de contexto, si ni me conoces y sabes la historia que hay detrás y que es una batalla de gallos, de seguro he tratado a las mujeres mejor que tu, ya podría sacarse la direccion de la tuya, para enviarte un cerebro, Rata”.

En una altra resposta al raper català Pablo Hasel –condemnat per lloar en Twitter a ETA i els Grapo i per injúries a la Corona i als cossos de seguretat–, que va escriure després de veure el vídeo que “el rap que le interesa al Estado, el que habla de violar niñas”, Zasko Master li contesta: “Si pides libertad de expresión, por qué no me dejas hacer lo que quiera? A mi no me utilices de ejemplo y difamar mi imagen, que yo no quiero ser como tú”.

Entre les crítiques, després de fer-se viral eixe vídeo, l’actriu i directora Leticia Dolera es va preguntar aquest dimecres en el seu compte: “¿Pero qué celebración de la violación y la pederastia es esta?”, una piulada que ha generat centenars d’interaccions, entre crítiques i paraules de suport a la llibertat d’expressió i a la pròpia idiosincràsia del rap.

“Aquí nadie está diciendo que tengan que ir a la cárcel. Pero está claro, esas letras no ayudan a un problema social que genera mucho sufrimiento. Pensaba que el espíritu del rap era otro”, assenyala en un altra piulada la també autora de Morder la manzana: La revolución será feminista o no será, un dels llibres més venuts en els últims mesos a Espanya.

Comparteix

Icona de pantalla completa