Diari La Veu del País Valencià
La Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes estrena aquest divendres el magazín El Rall

La Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV) estrena aquest divendres el magazín El Rall, un programa de dues hores que s’emetrà de 10 a 12 del matí en totes les emissores municipals que pertanyen a la Xarxa.

Aquest espai combina informació, agenda, parlars propis dels diferents pobles, entrevistes d’actualitat i reportatges sonors amb temàtiques d’actualitat opinades amb veus protagonistes de diferents localitats. El programa no oblida la música, element essencial en una emissora de ràdio, per això també dedicarà una bona part del programa als sons en primera persona de les comarques.

El Rall està coordinat per la periodista Alba Veryser i compta amb el suport institucional de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). Aquest programa vol convertir-se en un referent de la informació i l’entreteniment local i, per aquest motiu, tractarà de seduir, captivar i conquerir l’audiència amb informació, històries i música de proximitat.

El Rall és un programa pensat per a fomentar el coneixement de la història, el patrimoni, la cultura i les tradicions dels pobles que formen la XEMV. Una ferramenta bàsica per a visualitzar les realitats socials de cada municipi i fomentar l’associacionisme des de la perspectiva de la proximitat.

Els continguts informatius del programa El Rall es tractaran amb independència i amb professionalitat; sempre d’una manera objectiva, veraç i imparcial, i respectaran la pluralitat política, social, econòmica i territorial dels municipis de la XEMV, han afirmat les mateixes fonts.

El Rall “és un regal per a la Xarxa i per als oients de la Xarxa”, ha declarat Veryser, qui ha indicat que és “concòrdia i integració” i que “la col·laboració de les emissores municipals és absoluta”.

La XEMV, que agrupa més d’una vintena d’emissores municipals, va nàixer el 20 d’abril de 2017 a l’empara de la FVMP, que ha fet possible la realització d’aquest programa que emetran totes les ràdios locals els divendres de 10 a 12 hores, “en un gest més de vertebrar el territori radiofònic valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa