Diari La Veu del País Valencià
La jutgessa decreta presó per a la dona d’Elda acusada de matar el fill de la seua parella

Alejandra G.P., la dona de 31 anys detinguda ahir a Elda pel presumpte assassinat de Dominique, un xiquet de 8 anys a qui la seua parella tenia en acolliment, ha al·legat aquest divendres que el menor va morir en ennuegar-se amb un tros de pernil, però la jutgessa ha decretat el seu ingrés a la presó provisional.

Així ho han informat a Efe fonts de la investigació després que la dona haja prestat declaració judicial. Durant la seua compareixença judicial, la fiscal l’ha acusada inicialment d’un delicte d’assassinat, encara que la instrucció de la causa determinarà si es manté aquesta figura penal o es rebaixa a homicidi, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia valèncià (TSJ).

La sospitosa ha admés que va mentir en les seues declaracions anteriors com a testimoni, en les quals va assegurar que ella i el menor havien patit un assalt violent en el seu habitatge per part de dos desconeguts, segons fonts pròximes al cas. En aquesta línia, ha declarat que es va espantar molt quan va veure que Dominique estava mort i aquesta por la va induir a simular l’assalt.

La seua nova versió, no obstant això, no quadra en absolut amb el resultat de l’autòpsia, segons la qual el xiquet va morir escanyat amb la seua samarreta, han precisat les fonts consultades.

La dona va ser detinguda dijous al voltant de les 09.30 hores i ha passat aquest divendres a disposició del jutjat número 2 d’Elda, que és l’encarregat de la instrucció. La policia va practicar dos escorcolls domiciliaris en la localitat en relació amb aquestos fets, un en la casa a la qual s’havia traslladat la parella amb posterioritat als fets i un altre en la dels pares d’ella.

Es mantenien obertes diverses línies d’investigació en relació amb aquest succés, que es va produir cap a les 21.00 hores del 31 d’agost de 2017 quan la dona, que estava embarassada, es trobava sola amb el xiquet. La víctima era un menor d’acolliment els pares del qual s’havien separat. La mare era la titular de l’acolliment familiar permanent mentre que el pare, un conegut preparador d’atletisme, el tenia en règim de visites.

Inicialment, els fets es van presentar com un assalt patit per la parella del pare i el xiquet, a l’entrada de l’habitatge, en un edifici del número 26 del carrer de Don Quijote d’Elda. Segons la versió facilitada en eixe moment, quan eixien de la casa van ser assaltats per uns homes coberts amb cascos que els van obligar a pujar amb ells al pis.

El menor va ser trobat nu al sòl de la casa, en parada cardiorespiratòria, i la dona estava emmanillada, amb contusions i una borsa al cap. De fet, ella va ser traslladada a un centre hospitalari per a un reconeixement i va ser donada d’alta hores després.

Una de les principals hipòtesis sobre el mòbil del crim és que Dominique suposava un obstacle en la relació sentimental que la presumpta assassina havia iniciat amb Daniel Faus, un conegut entrenador d’atletisme local de qui estava embarassada i amb qui ha tingut un bebé enguany.

La presumpta assassina ha sigut traslladada vora les 11.00 hores d’aquest matí als jutjats d’Elda, on ha sigut increpada per algunes persones que s’havien congregat a les portes de la seu judicial per a esperar la seua arribada.

Després de declarar davant la jutgessa i que aquesta ordenara el seu ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança, la sospitosa ha sigut conduïda fins als calabossos de la Policia Municipal, on la Guàrdia Civil ha d’arreplegar-la en les pròximes hores per a portar-la a la presó.

Comparteix

Icona de pantalla completa