Diari La Veu del País Valencià
Puig celebra el resultat de la moció i espera que s’exporte el model del Botànic a l’Estat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha celebrat el resultat de la moció de censura que ha acabat amb el govern de Mariano Rajoy i ha posat al capdavant de l’executiva de l’estat espanyol a Pedro Sánchez. Puig ha assegurat que es tracta d’un canvi necessari que donarà peu a una etapa de regeneració i de reconstrucció d’un nou projecte d’Espanya.

“És un moment perquè tothom sàpia estar a l’altura de les circumstàncies”, ha remarcat el president. Per a Puig, amb el desenllaç de la moció, s’obri una nova etapa de cohesió, que no ha de derivar en una fractura. Ha qualificat Pedro Sánchez de president integrador i considera que el seu projecte resituarà l’Estat “dins del projecte europeu”. El president del Consell ha assegurat que es repararan drets i es buscarà la cohesió social.

Puig considera que amb Sánchez “es desencallarà la situació que estem vivint a Espanya des de fa mesos” i considera “fonamental” que es mire cap a l’interés general “i se supere el partidisme”. Amb aquesta nova situació, Puig ha assenyalat que el govern valencià haurà d’estudiar la seua nova actitud “perquè s’inicia un nou temps”.

No obstant això, ha insistit que no es deixarà de banda l’actitud reivindicativa perquè “el moment valencià es plasme a Espanya”. En aquest sentit, Puig ha celebrat que Pedro Sánchez s’inspire en el govern “a la valenciana” per a afrontar la seua etapa al capdavant del govern espanyol. També ha destacat que el Botànic va començar una etapa de renaixement, estabilitat, honradesa i cohesió que cal traslladar a l’estat espanyol.

Pel que fa al finançament, el president ha insistit que continuaran demanant un canvi de model perquè el País Valencià és el pitjor finançat de tot l’estat espanyol. Puig ha dit que ara vol que s’aprofundisca en la qüestió i que es passe de les paraules als fets.

Així i tot, ha volgut agrair a Rajoy la voluntat de diàleg i ha apuntat que la seua relació personal ha sigut sempre fluida i que en política han sigut lleials. Finalment, ha destacat el seu respecte cap al ja expresident del govern espanyol.

Comparteix

Icona de pantalla completa