Diari La Veu del País Valencià
Oltra, sobre Sánchez: Sempre mantindrem la lluita del finançament amb qui està ara i amb qui vinga després

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha arribat aquest divendres a la roda de premsa posterior al ple del Consell amb un somriure d’orella a orella. Feia uns minuts que Pedro Sánchez havia aconseguit la presidència espanyola al Congrés després de l’aprovació de la moció de censura.

Tot i la satisfacció pel canvi d’inquilí de La Moncloa, Oltra ha deixat clar que la “lluita” per assolir un finançament “just per a tota la societat civil valenciana” sempre el mantindran, independentment de qui ocupe la Presidència del govern. “Serem reivindicatius amb el que està ara i amb el que vindrà”, ha dit Oltra. “El sistema actual està caducat des de l’any 2014. Açò és una clam de tot el conjunt dels valencians. Estem farts d’estar a la cua d’inversions. Cap persona que visca a Espanya té menys drets per viure en un determinat territori”, ha recordat la portaveu del govern valencià.

D’altra banda, s’ha mostrat convençuda que amb l’actual president espanyol serà més fàcil “encetar unes relacions normalitzades” i deixar enrere la tònica que havia adoptat el govern de Rajoy. “L’acció de govern no pot tindre el caire partidista que tenia el PP a la Comunitat. Venien únicament a reunir-se amb els membres del seu partit, i això era una anomalia”, ha indicat Oltra.

Pel que fa a l’estabilitat, per a la portaveu allò important no són les “majories absolutes”, sinó la “capacitat de dialogar i de no anar per la vida amb prepotència”. Així mateix, ha assegurat que si Sánchez s’ha de fixar en algun model de govern és en el del Botànic: “El govern valencià està sent el més estable de la història”.

Comparteix

Icona de pantalla completa