Diari La Veu del País Valencià
Economia recorda el pes de les exportacions a la Xina i anima les empreses a participar en la China International Import Expo

Les empreses valencianes que decidisquen participar en la 2018 China International Import Expo que se celebra el mes de novembre a Xangai comptaran amb suports d’Ivace Internacional, ICEX Espanya Exportació i Inversions i el Consell de cambres de comerç. Així ho han comunicat a les empreses en el transcurs d’una jornada informativa organitzada per Ivace Internacional l’obertura de la qual ha sigut realitzada pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació i amb la participació del conseller comercial de l’ambaixada de la Xina a Espanya.

Rafa Climent ha explicat que la celebració d’aquesta jornada s’emmarca en el “compromís adquirit pel Consell durant la missió institucional celebrada en el mes d’abril de donar suport a les empreses valencianes a participar en aquesta fira multisectorial i difondre el certamen per a aconseguir el major nombre d’empreses possibles. No hem d’oblidar que la Xina és el major mercat mundial en població i importància econòmica que ofereix oportunitats de negoci per a tot tipus de productes de la Comunitat Valenciana”.

“Per als nostres productes és el primer mercat d’Àsia, la cinquena destinació més important fora dels països de la Unió Europea i el tretzé en el rànquing mundial. El potencial d’aquest mercat és la raó per la qual l’Ivace compta amb una delegació a Beijing, des de la qual programarem, en col·laboració amb I’Oficina Comercial d’Espanya, un conjunt d’activitats per a aconseguir que cada vegada siguen més les empreses valencianes que introduïsquen els seus productes en aquest mercat”.

“Creiem que tenim molt per guanyar i que comptem amb empreses i productes que poden competir amb garanties en el mercat xinés i des de la Conselleria d’Economia ens posem a la seua disposició per a aconseguir-ho”, ha apuntat el conseller. La presència espanyola va adreçada als sectors d’Alimentació i Begudes i Moda i Hàbitat.

Suports

El conseller comercial de l’ambaixada de la Xina a l’estat espanyol ha destacat en la seua intervenció que Espanya ha sigut el primer país europeu a confirmar la seua participació en aquesta fira. Així, l’ICEX Espanya Exportació i Inversions estarà present amb un pavelló oficial de 400 metres quadrats. A més a més, i per a les empreses que també participen en la Food and Hotel, que se celebra dies més tard, l’ICEX fa un descompte en la quota de participació.

A aquest descompte se suma el suport del 50% de la reserva d’espai per part d’Ivace Internacional per a un màxim de 10 empreses. Per part del Consell de Cambres, se subvenciona el 100% de les despeses d’estada i desplaçament amb fons Feder i fons de l’Ivace.

Primera edició fira

L’objectiu bàsic d’aquesta fira és convertir-se en plataforma de cooperació oberta a nivell internacional impulsant la globalització econòmica i contribuint a la construcció de la Franja de la Ruta de la Seda.

Organitzada pel Buró d’Exposició Internacional d’Importació de la Xina i el Centre Nacional d’Exposicions i Convencions (Xangai), la CIIE serà patrocinada en conjunt pel Ministeri de Comerç de la República Popular Xina i el Govern Popular Municipal de Xangai, en cooperació amb diverses organitzacions internacionals com l’Organització Mundial de Comerç, la Conferència de Comerç i Desenvolupament de les Nacions Unides i l’Organització de Desenvolupament Industrial de la Nacions Unides.

Comptarà amb una àrea d’exposició total de més de 240.000m2, dels quals 30.000m2 albergaran l’Exposició General de Comerç i Inversió Nacional i 210.000m2 estaran destinats a l’Exposició Comercial Empresarial.

Comparteix

Icona de pantalla completa