Pedro Sánchez promet el càrrec de president i ja està en disposició de formar el seu govern

El socialista realitza l'acte protocol·lari sense Bíblia ni crucifix per primera vegada en la història de la democràcia
/ València
2 juny 2018 01:00h
L\'acte ha tingut lloc aquest dissabte a la sala d\'Audiències de la Zarzuela.

Aquest dissabte Pedro Sánchez ha pres possessió com a nou president del govern espanyol davant del rei Felip VI. El socialista Sánchez ha decidit prometre el càrrec sense presència de la Bíblia ni del crucifix per primera en la història de la democràcia. Aquesta ha sigut la fórmula que ha elegit el ja nou president.

L'acte ha tingut lloc a la sala d'Audiències de la Zarzuela. L'expresident popular Mariano Rajoy i el ministre de justícia en funcions, Rafael Català, com a notari major, han estat presents durant el jurament del càrrec del socialista espanyol. 

S'espera que en les pròximes hores nomene els nous ministres perquè, d'aquesta manera, es puga realitzar el primer Consell de Ministres.

A més, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte el reial decret, signat pel rei Felip VI, que nomena Pedro Sánchez nou president del govern espanyol.

Paral·lelament, també s'ha publicat el cessament de Mariano Rajoy i de tot el seu gabinet després que haja prosperat la moció de censura que es va dur a terme al Congrés els dies 31 de maig i 1 de juny.

next