Natxo Badenes relleva Vicent Moreno en la presidència d'Escola Valenciana

La candidatura de Badenes s'ha imposat a la liderada per Laura Font en una votació en què ha participat un centenar de persones
/ València
2 juny 2018 01:00h
Badenes assegura que assumeix el càrrec amb "estima i respecte".

Aquest dissabte, les 25 entitats que formen la Federació d'Associacions per la Llengua (Escola Valenciana) han elegit Natxo Badenes com a nou president d'Escola Valenciana per als pròxims quatre anys en una assemblea celebrada a Alzira.

"Escola Valenciana continuarà amb la seua tasca per la normalització lingüística amb la mateixa il·lusió de sempre. Humilment, prenc el testimoni de Vicent Moreno i assumisc amb estima i respecte el càrrec de president. El nostre objectiu fonamental és vertebrar el territori a través del nostre projecte social i així ho faré des del minut zero", ha manifestat Badenes. 

Els comicis, que s'han desenvolupat a l'Ajuntament d'Alzira, han comptat amb un centenar de representants de les Coordinadores Comarcals i entitats locals federades a Escola Valenciana des del Maestrat fins al Baix Vinalopó.

Alternança a la presidència d’Escola Valenciana

L'alternança en el poder de les persones que han timonejat l'entitat cívica ha sigut un element essencial per a mantindre la unitat dins de la diversitat. Josep Chaqués va encentar la presidència d'Escola Valenciana l'any 1990, tot i que la Federació feia anys que treballava per la normalitat del valencià en tots els àmbits. En 1992, Carme Miquel va assumir el relleu fins a 1993 i des de 1994 fins a 2002 va ser Vicent Romans el portaveu d’Escola Valenciana. Des d'aquell moment i fins a 2010, Diego Gómez va presidir l'entitat. Després, li la va cedir a Vicent Moreno i Baixauli, qui ha representat Escola Valenciana durant els darrers huit anys.

 

next