Baldoví alerta que el suport a Sánchez no és "un xec en blanc" per al PSOE sinó per "al poble valencià"

La coordinadora del Bloc, Àgueda Micó, assegura que la postura de Compromís en la moció de censura permetrà reforçar el posicionament de l'agenda valenciana
/ València
2 juny 2018 01:00h
El diputat de Compromís al Congrés Joan Baldoví considera que amb el canvi de govern a Espanya s\'obri una nova etapa per a la societat valenciana.

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha manifestat aquest dissabte que el suport de la seua formació al nou govern de Pedro Sánchez "no és un xec en blanc" per als socialistes sinó "una oportunitat de fer avançar el poble valencià".

Baldoví ha assistit a la reunió del consell nacional del Bloc –soci majoritari de la coalició Compromís– i ha destacat la fermesa amb la qual s'han defensat les reivindicacions del valencianisme davant el nou escenari que s'obri ara amb el nou govern de l'Estat, tal com es detalla en un comunicat del Bloc. 

En la mateixa línia, la coordinadora de la formació nacionalista, Águeda Micó, ha volgut destacar el paper del portaveu de Compromís a la cambra baixa en aquest procés i, sobretot, la seua implicació en la lluita contra la corrupció.  

Micó ha subratllat la importància de passar de l’agenda valenciana com a “reivindicació” a “realitat” i ha demanat no oblidar que “ser claus per a la governabilitat de l’estat" els permetrà reforçar el posicionament de la política valenciana en l'àmbit estatal. “Hem d’exigir al govern de Madrid una altra política social”, ha afegit. 

La dirigent espera que Sánchez retire totes les "qüestions d’inconstitucionalitat presentades a lleis de les Corts" així com a determinats decrets del Botànic. A més, Micó considera que el nou executiu encapçalat pel PSOE respecte la política lingüística de manera que es puga fomentar el valencià. 

Pel que fa al treball que està realizant Compromís al País Valencià, la màxima dirigent del Bloc s'ha mostrat satisfeta i segura atés que els últims estudis demoscòpics assenyalen que el 40% de la societat valenciana pensa que la formació "és la millor que defensa els interessos dels valencians". 

next