La presa de possessió dels consellers de Torra desactiva el 155 després de set mesos

Tots els nous membres del govern català han promés els seus càrrecs sense fer referència ni a la Constitució ni a l'Estatut
/ València
2 juny 2018 01:00h

Els tretze consellers del govern presidit per Quim Torra ja han pres possessió aquest dissabte després de set mesos sense un Consell Executiu en actiu i amb normalitat.  Amb aquest acte, celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, les mesures derivades de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució queden sense efecte i decauen, ja que hi ha nou goovern nomenat i en vigor. 

Els consellers han promés “complir fidelment d’acord amb la llei les obligacions del càrrec al servei de Catalunya i amb lleialtat al president de la Generalitat de Catalunya”, sense esmentar concretament ni la Constitució ni l’Estatut.

La presa de possessió del govern catala ha tingut també espai per a deixar protagonisme als polítics independentistes que estan a la presó i als que són a l’estranger. De fet, els seus familiars han estat presents a les primeres files i alguns han participat llegint cartes que han escrit per a l’ocasió, com ara els de Carme Forcadell, Lluís Puig, Josep Rull, Jordi Turull i Toni Comín. A més, un llaç groc ha estat tota la cerimònia en la primera de les cadires reservades per al Govern de Catalunya.

next