Diari La Veu del País Valencià
Puig demanarà a Sánchez que prioritze en la seua agenda la reforma del finançament valencià

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest diumenge que el seu govern mantindrà la “lleialtat reivindicativa” i demanarà al president del Govern, Pedro Sánchez, que “pose en l’agenda” la reforma del finançament autonòmic per superar la crisi territorial.

Puig ha fet aquestes declaracions durant l’acte de celebració del Dia de Castella-la Manxa a Paterna i ha assenyalat que “l’agenda valenciana segueix pendent” i que, per tant, la reivindicarà “en tots els seus aspectes”.

“De moment l’atmosfera ha canviat i respirem perquè tindrem una millor interlocució” amb el govern de Sánchez, ha afegit. Així mateix, confia que les relacions amb l’executiu entre en “una nova dinàmica”.

El líder dels socialistes valencians ha assegurat, així mateix, que encara no ha parlat amb Sánchez i sobre la conformació del nou govern espanyol ha manifestat que li “agradaria” que hi haguera ministres valencians però “això és una decisió del president del Govern d’Espanya”, ha assegurat

Puig ha manifestat també que l’elecció de Sánchez com a president del govern estatal li ha causat “emoció” i també “una enorme responsabilitat”, ja que el líder socialista té el repte d'”unir la societat i transformar-la en un sentit obert, progressista, en el qual tots els espanyols puguen sentir-se inclosos”.

Preguntat sobre la possibilitat que es puga reproduir un acord com el del Botànic, Puig ha respost que el president ja va anunciar que “hi hauria un govern monocolor” i que, en qualsevol cas, donarà duport a les decisions que prenga.

Respecte al PP, Puig ha assenyalat que “ha de passar un període de reflexió” i ha manifestat que “perquè una democràcia funcione ha d’haver-hi un bon govern i una bona oposició”.

Comparteix

Icona de pantalla completa