Diari La Veu del País Valencià
Mireia Mollà torna a Les Corts després de l’expulsió d’ahir
Europa Press / RedactaVeu / València

Alejandro Font de Mora, -que va exercir les funcions de president de la cambra per l’absència de Juan Cotino- va expulsar del ple Mollà en fer referència al ‘cas Brugal’. Els altres cinc parlamentaris de la coalició van abandonar la sessió amb ella.

Mollà va començar fent referència al ‘cas Brugal’ fora del seu torn d’intervenció, quan la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, Isabel Bonig, responia, en la sessió de control de Les Corts, a una pregunta del també diputat de Compromís Josep Maria Pañella sobre la planta de tractament de la Bassa de Càlig (Baix Maestrat).

Posteriorment, Font de Mora va donar la paraula a Mollà per a formular la seua pregunta també dirigida a Bonig, en relació al PAI de l’Algar de La Nucia (Marina Baixa).

La diputada va començar dient que “al PP li interessava la política de residus per la trama Brugal”. En aquell moment, i al no deixar el tema la parlamentària, Alejandro Font de Mora la va cridar a l’ordre fins a tres ocasions, per la qual cosa la va expulsar de la sessió. La parlamentària, per la seua banda, va assegurar que “estava llegint la pregunta”.

Compromís va presentar un recurs a la Mesa de Les Corts per considerar l’expulsió injustificada, per la qual cosa aquest dijous, abans de començar la sessió de control al president de la Generalitat, el síndic de Compromís, Enric Morera, ha preguntat a Juan Cotino si Mollà podia entrar.

Cotino ha donat la paraula a Font de Mora, qui ha explicat que l’expulsió era únicament per a la vesprada del dimecres, i no per als dos dies de la sessió plenària. Després d’aquestes paraules, Mollà ha entrat en l’hemicicle i s’ha assegut en el seu escó.

Comparteix

Icona de pantalla completa