Diari La Veu del País Valencià
FGV reduirà aquest diumenge la circulació de trens de rodalies en un 35%
RedactaVeu / València

“És intolerable que justament el cap de setmana que els ciutadans més requereixen d’aquest servei públic, FGV el reduïsca en un 35%”, ha denunciat el diputat socialista Francesc Signes. Així, recorda que enguany “el diumenge 16 de març s’espera que siga un dels dies de més afluència a la ciutat de València” amb tots els monuments plantats en els carrers, festejos taurins i castells de focs artificials.

El portaveu d’Infraestructures en Les Corts ha reiterat la “gravetat d’aquesta mesura que impedirà a milers de ciutadans desplaçar-se amb facilitat a la ciutat de València”.

Per aquesta raó, el PSPV-PSOE reclama “una solució a aquesta barbaritat” i exigeix que “es mantinga el servei de laborals com sí es mantindrà per al dia 19 de març o el servei que s’ofereix els dissabtes amb alguns reforços mínims”.

El diputat subratlla que la reducció que està prevista aplicar per al principal cap de setmana faller és “especialment greu” en el tram Torrent-Villanova de Castelló “que serà d’una freqüència d’un tren cada hora”, i es voran afectades les poblacions de Picassent, Alginet, Carlet, l’Alcúdia, Alberic i Castelló de la Ribera, entre d’altres.

Altre dels trams afectats per aquestes retallades serà el de Paterna-Lliria i Seminari Montcada-Bétera, “la freqüència del qual serà de 40 minuts” i on també es voran afectades les poblacions de la Canyada, Eliana, Pobla de Vallbona, Benaguasil, Llíria, Masies, Bétera, a més de Burjassot, Godella, Rocafort, Massarrojos, Montcada, Benimàmet i Paterna.

Com a exemple, ha citat que el primer tren que eixirà el dia 16 diumenge, “el matí següent a la nit de la plantá, amb el tret del primer castell de focs artificials, des de l’estació d’Àngel Guimerá direcció Castelló de la Ribera serà a les 7.03 hores, i el primer des d’aquesta mateixa estació cap a Llíria serà a les 6.33 hores i a Bétera a les 7.03 hores, mentre el servei d’un dissabte qualsevol el primer tren cap a Castelló de la Ribera és a les 5.09 hores, a Llíria a les 5.20 hores i a Bétera a les 5.43 hores”.

Comparteix

Icona de pantalla completa