Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València destinarà dos milions per a la recuperació d’espais per a practicar la pilota

La Diputació de València invertirà 2 milions d’euros en la recuperació de trinquets i espais vinculats al món de la pilota entre 2018 i 2019. Aquesta partida, avançada aquest dilluns pel president, Jorge Rodríguez, durant la presentació dels trofeus de Raspall i Escala i Corda que porten el nom de la institució, serà gestionada per l’àrea d’Esports que dirigeix Isabel García i “complementarà la línia d’inversió del Consell en trinquets”.

Els 2 milions d’euros són part del superàvit del passat exercici i, en opinió de Rodríguez, “responen a un criteri d’excepcionalitat, ja que aquestes inversions tenen per objecte ajudar els municipis a recuperar trinquets oblidats durant anys, amb l’impuls que això pot suposar per a l’esport base i la pedrera de l’esport autòcton”.

La titular d’Esports, Isabel García, ha assenyalat que “els professionals tenen instal·lacions més o menys dignes per a jugar a pilota, però els xiquets que volen fer-ho des de la base es troben en molts casos amb la falta d’instal·lacions en els seus municipis o amb trinquets molt deteriorats, que és el que es pretén solucionar amb aquesta renovació d’espais per a jugar a pilota”.

Les actuacions per a la millora de trinquets i instal·lacions vinculades a la pilota s’executaran durant aquest any i el pròxim i suposaran un reforç important a les obres que alguns municipis han decidit escometre, amb fons de la Diputació, per a recuperar els seus vells trinquets.

El president de la institució Jorge Rodríguez també ha presentat els trofeus Diputació de Raspall i Escala i Corda, que es disputaran al llarg de juny en diferents municipis valencians i, com a principal novetat, també en localitats de les demarcacions d’Alacant i Castelló. Les dues competicions es disputaran pràcticament en paral·lel, a diferència que la copa de raspall comença i acaba una setmana abans que la d’escala i corda, si bé ambdues competicions arrancaran entre aquesta setmana i la que ve i acabaran el 7 i 15 de juliol, respectivament.

Comparteix

Icona de pantalla completa