Diari La Veu del País Valencià
El ‘rider’ de Deliveroo acomiadat diu que va rebutjar els diners que li oferia l’empresa pels seus ideals

El ‘rider’ de Deliveroo que va ser acomiadat de manera “improcedent” per l’empresa de repartiment de menjar a domicili, Víctor Sánchez, ha indicat que va rebutjar els diners que li van oferir des de la companyia perquè retirara la demanda contra ells perquè era “més important” seguir amb el “camí de la lluita”. “Això no ho faig per diners,sinó perquè tinc ideals i crec en ells”, ha assenyalat.

Així s’ha manifestat Sánchez aquest dilluns en roda de premsa després de conéixer la sentència del jutjat número 6 de València, que ha fallat que els treballadors de l’empresa de repartiment de menjar a domicili Deliveroo no treballen per compte propi, tot i que posen el seu vehicle i mòbil, sinó que mantenen una relació laboral amb la companyia.

Així ho assenyala en una resolució en la qual considera “improcedent” l’acomiadament d’un dels seus ‘riders’ i obliga a readmetre’l en les mateixes condicions que abans de l’acomiadament o a abonar-li una indemnització de 705,13 euros.

Sánchez, que ha estat acompanyat del representant d’Intersindical Valenciana, Marco Llerena, i del ‘rider’ que ha interposat una denúncia a Inspecció de Treball, Carlos Iglesias, ha explicat que des de Deliveroo li van oferir “cinc xifres”, una quantitat “substanciosa” de diners, perquè retirara la demanda i s’acollira únicament a la demanda col·lectiva, amb un judici fixat per al 25 de febrer de 2019 per a 100 treballadors de l’empresa a València.

“Era més important seguir amb el camí de la lluita, perquè era important tindre una sentència favorable abans del judici col·lectiu. Açò no ho faig per diners, sinó perquè tinc ideals i crec en ells. Si ho agafara, els estaria donant la raó a ells, que des del principi diuen que ho fem per diners”, ha destacat Sánchez.

Llerena ha elogiat la “dignitat” del ‘rider’, que l’ha portat a “sostindre la causa per sobre del benefici econòmic” i ha indicat que la sentència els dóna la “raó”, ja que explica que es tracta d’un “acomiadament improcedent”, encara que considera “lamentables” les xifres d’indemnització.

“Queda absolutament clar que els ‘riders’ són treballadors per compte d’altri, per tant estan subjectes a l’estatut dels treballadors, a un contracte de treball i a unes normes i una regulació”, ha assenyalat el representant d’Intersindical.

Sánchez també ha criticat que les persones que “alcen la veu” són “sentenciades” per Deliveroo: “Al principi t’acomiadaven, després et llevaven hores de treball i perdies diners i, ara, et lleven comandes. El que fan és adreçar les comandes a les persones que són fidels, que no es queixen, que treballen cada dia sense vacances”.

El ‘rider’ ha explicat que aquest tipus de pràctiques són “difícils” de demostrar, però ha manifestat que qui està dins de l’empresa “sap que és així”. “En una de les concentracions que vam fer l’any passat, va haver-hi gent de l’empresa que es va dedicar a passar per allí per a fer-nos fotos i saber qui érem”, ha indicat.

Així mateix, Sánchez també ha assenyalat que estan en “contacte” amb treballadors d’altres empreses de repartiment, com ara Glovo, Uber o Just Eat: “Sembla que la missatgeria està composta de falsos autònoms”, ha criticat.

Comparteix

Icona de pantalla completa