Diari La Veu del País Valencià
Compromís prioritza les polítiques amb esperit del Botànic a ocupar càrrecs al govern de Pedro Sánchez

Compromís ha fet balanç de les conseqüències de la moció de censura contra Mariano Rajoy i la investidura de Pedro Sánchez. En concret ho ha fet mitjançant la Comissió de Coordinació Institucional de Compromís (CCIC), l’òrgan conformat pels principals càrrecs públics de la coalició, que “ha celebrat l’èxit” de la “censura contra Mariano Rajoy” i ha mostrat satisfacció perquè “el diàleg i la pluralitat hagen aconseguit traure el Partit Popular del govern de l’Estat, en la línia de l’esperit del Botànic i atenent als nous temps que requereix la societat”.

Compromís ha recordat que a les eleccions generals de 2016 “ja hi havia una diversitat parlamentària que permetia una alternativa política a la dreta de la corrupció i les retallades. Per això, celebra que “per fi es done la possibilitat d’aconseguir un nou model que tinga el Botànic com a exemple de diàleg i bon govern”.

“S’obri una nova etapa i des de Compromís confiem que el nou govern pose fi als recursos contra les lleis valencianes existents i permeta al govern del Botànic desenvolupar les seues polítiques amb els recursos suficients”, ha assegurat la coalició en un comunicat de premsa.

Compromís assegura que mantindrà “la coherència” i continuarà “defensant les polítiques socials i els interessos valencians davant el nou govern central”. En eixe sentit, el portaveu al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha insistit que “és el moment de parlar del contingut i de les polítiques que durà endavant el nou govern i no tant de les persones que en formaran part”.

Sobre els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), Mónica Oltra ha manifestat que “en política part de l’honestedat és ser coherent” i ha garantit que Compromís continuarà “defensant les esmenes socials i les que afecten” el País Valencià. “No és suficient llevar els corruptes de les institucions, sinó que cal fer polítiques que eviten el caldo de cultiu de la corrupció, polítiques socials i territorials, com ara el sistema de finançament”, ha assegurat la vicepresidenta del Consell.

Comparteix

Icona de pantalla completa