Francisco Potenciano, nou director general de Les Arts

El responsable de la gestió diària de l'òpera valenciana era l'encarregat econòmic del coliseu des de 2014
/ València
5 juny 2018 01:00h
L\'administració ja va explicar en el seu moment que per al lloc d\'encarregat dels comptes dels Arts s\'estava buscant un tècnic en matèria econòmica i de contractes, possiblement un funcionari, perfil en el que encaixa Potenciano.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest dimarts la resolució del secretari del Patronat de la Fundació Palau de les Arts, per la qual es dóna publicitat al nomenament i contractació de Francisco Potenciano per a la direcció general de l'entitat. D'aquesta manera, s'oficialitza Potenciano, que és des de 2014 el responsable econòmic del coliseu, en el càrrec de director general, fruit del nou organigrama de la institució cultural.

El nomenament de Potenciano es va acordar en reunió del Patronat el passat 21 de maig. Ara li correspondrà la gestió ordinària o administrativa de les activitats de la Fundació amb subjecció a les directrius emanades del Patronat i de la Comissió Executiva. Així mateix, la resolució –que signa el secretari autonòmic de Cultura i secretari del Patronat, Albert Girona– constata que el contracte s'ha formalitzat "adequant-se plenament a allò que es disposa en l'article 1 del Decret llei 1/2011, de 30 de setembre, del Consell, de mesures urgents de règim economicofinancer del sector públic empresarial i fundacional".

Francisco Potenciano va desembarcar en el Palau de les Arts l'any 2014 de la mà de l'aleshores consellera de Cultura, María José Català, però, malgrat el canvi de color de la Conselleria d'Educació, ara encapçalada per Vicent Marzà, s'ha mantingut al capdavant de la part econòmica del teatre d'òpera.

Potenciano és funcionari de l'Ajuntament de Torrent des de 1989. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, en el seu currículum figura, a més, un curs superior en direcció pública de l'Institut Nacional d'Administració Pública i haver sigut professor associat de la Universitat de València en la disciplina de Matemàtiques Financeres.

L'elecció de Potenciano es va produir després que el Patronat de la Fundació del Palau de les Arts creara la figura de director econòmic i financer per a fer-se càrrec de la gestió del pressupost del coliseu valencià i de les contractacions. D'aquesta manera, l'exintendent, Helga Schmidt, –que posteriorment va resultar processada junt amb altres quatre persones per presumptes delictes de prevaricació, malversació i falsedat– va passar a ser la responsable únicament de la direcció artística del centre.

L'administració ja va explicar en el seu moment que per al lloc d'encarregat dels comptes de Les Arts s'estava buscant un tècnic en matèria econòmica i de contractes, possiblement un funcionari.

next