Diari La Veu del País Valencià
Puig considera una gran notícia que Ábalos assumisca la cartera de Foment

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat aquest dimecres “una gran notícia” que el secretari d’Organització del PSOE i diputat d’aquesta formació al Congrés, el valencià José Luis Ábalos, haja estat triat per a dirigir el Ministeri de Foment.

Carregant el vídeo…

El cap del Consell ha indicat que els noms que, de moment, es coneixen per al nou govern socialista que presideix Pedro Sánchez mostren que serà un executiu “sòlid” i preparat per a “afrontar els grans reptes” de l’Estat en l’actualitat. Puig ha fet aquestes declaracions abans de començar la sessió de control al president celebrada a les Corts.

Aquestes afirmacions, en canvi, Puig no les ha volgut traslladar a l’hemicicle del parlament valencià, atés que pensava que el nomenament no era encara oficial. La líder del PPCV, Isabel Bonig, ha volgut aprofitar aquest silenci per a ser ella la primera en felicitar el succesor d’Íñigo de la Serna i d’aquesta manera deixar en evidència el president. “La Generalitat no ha felicitat el senyor Ábalos. Així que, en nom del Partit Popular de la Comunitat Valenciana volem felicitar el nou ministre de Foment. Li desitgem molts èxits”, ha manifestat Bonig.

Tot seguit, el cap del Consell en adonar-se que la notícia ja era oficial, ha enviat un missatge de felicitacions al seu company Ábalos. Així mateix, s’ha mostrat convençut que aquesta cartera està en bones mans i que serà “positiu” per a la societat valenciana perquè, a diferència del govern de Rajoy, hi ha presència valenciana. “Està bé això que hi haja algun ministre valencià”.

Puig també s’ha pronunciat sobre l’elecció de Josep Borrell com a ministre d’Afers Exteriors i ha afirmat que “és molt bona notícia”, atés que el català compta amb un “perfil europeista” que, segons el president Puig, permetrà “una millor posició d’Espanya dins d’Europa”.

Pel que fa a l’elecció de María Jesús Montero, fins ara consellera d’Hisenda a Andalusia, com a ministra de la mateixa àrea, Puig ha assegurat que manté una bona relació amb l’andalusa i ha afegit que és una bona elecció atés que “coneix molt bé el sistema autonòmic”.

D’altra banda, preguntat per les esmenes en el Senat als Pressupostos Generals de l’Estat, ha exposat: “Realment, aquests moments el que ha passat és simplement que el president del govern compleix la paraula donada”. “En qualsevol cas, és evident que nosaltres donarem suport sempre les posicions que beneficien la Comunitat Valenciana”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa