Diari La Veu del País Valencià
Les Serenates a la Nau es converteixen en un festival de festivals amb estrelles locals

La 31 edició de les Serenates a la Nau ha sumat a la seua programació habitual al claustre i a la plaça del Patriarca dos concerts més de Polirítmia, el nou festival de música tradicional que organitza l’Institut Valencià de Cultura per a aquest mes de juliol. Esdevé així un festival de festivals, després que, des de fa dos anys, la Gran Fira de València s’afegira a l’oferta d’espectacles de la Universitat de València.

Serenates proposa 13 concerts, del 24 de juny al 8 de juliol, i, tot i tindre el mateix pressupost, una xifra que oscil·la entre els 80.000 i els 90.000 euros, segons ha indicat aquest dimarts el vicerector de Cultura, Antonio Ariño, el principal atractiu és que les estrelles són totalment valencianes, ha destacat Ariño durant la presentació d’aquesta edició.

Si en altres edicions el festival d’estiu ha programat artistes altament cotitzats com ara Sílvia Pérez Cruz i Maria del Mar Bonet, en aquesta edició les “estrelles” són locals. Això no obstant, el vicerrector ha matisat que l’absència d’artistes de fora del territori valencià no respon a cap motiu econòmic sinó a un interés organitzatiu. De fet, ha afegit que ja es treballa en dur algun proposta de gran recorregut per a l’any 2019. En aquest sentit, en cas que alguna de les propostes genere una demanda d’entrades superior a l’aforament del claustre, com va passar amb els concerts de la cantant catalana i la cantant mallorquina en anys anteriors.

La novetat és que als concerts del claustre i de la plaça del Patriarca dins de la programació de la Gran Fira de València se sumen dos concerts, el de Milo Ke Mandarini (2 de juliol) i el d’Efren López Quartet (3 de juliol), que formen part d’un nou festival de música tradicional impulsat per l’Institut Valencià de Cultura. Polirítmia, del qual de moment no s’han donat més detalls, és una nova proposta sonora amb què l’IVC vol combinar les sonoritats d’arrel de la Mediterrània amb la formació del professorat a través del Cefire de Torrent, ha explicat la directora de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete.

La companyia de teatre Komos inaugura el festival Serenates el 24 de juny amb Novecento, la llegenda del pianista en l’oceà, un espectacle amb direcció de Miguel Navarro i la col·laboració del Cor Eutherpe. El Grup de Dansa de la Universitat debuta amb la seua actuació en el festival el 25 de juny en una proposta escènica dirigida per Yoshua Cienfiuegos i Maynor Chaves i l’Orquestra Filharmónica de la Universitat de València dirigida per Hilari García.

L’Orquestra de València actuarà el 26 de juny amb un concert que encapçalarà el concertino de la formació, Enrique Palomares. L’actuació servirà per a lliurar la Medalla de la Universitat de València al conjunt municipal que aquest any celebra el 75é aniversari.

Francisco Potenciano, Pau Lagunas, Marga Landete, Antonio Ariño, Pere Fuset, Vicent Ros i José Manuel Calvillo, aquest dimarts durant la presentació de Serenates. / DIARI LA VEU

El Palau de les Arts s’ha sumat també a la programació de Serenates. Per primera vegada, cantants del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo actuaran en el festival amb un recital líric que tindrà lloc el 27 de juny.

Capella de Ministrers durà el seu Arrels, entre la tradició i el patrimoni el 28 de juny, mentre que el 29 del mateix mes, el quartet vocal Melòmans, presentarà el seu espectacle 004, llicència per a cantar. Dissabte, 30 de juny, seguint la iniciativa de dur fins al claustre de l’Estudi General formacions simfòniques d’altres universitats, la Nau acollirà el concert de l’Orquestra de la Universidad de Alcalá de Henares amb els solistes Fran Calvo (guitarra) i Abraham Cupeiro (multiinstrumentista de vent) sota la direcció de Pablo Gastemitza.

L’1 de juliol actuaran Innovatori de Moviment, PerKu-Va i l’Orfeó Universitari de València en un espectacle escènic (Noces) amb direcció d’Alicia Herrero i Francesc Valldecabres.

Dins del festival Polirítmia, però, sumat al festival universitari, el claustre de la nau serà l’escenari de Milo Ke Mandarini i Efren López Quartet, el 2 i el 3 de juliol respectivament.

A la Plaça del Patriarca actuaran els dies 6, 7 i 8 de juliol, immersos en l’oferta de la Gran Fira de València, Kontakte i Mara Aranda amb Els 12 treballs d’Hércules, Teixint terres amb Corrrrrrrpus i Rascanya amb música per a invitar a ballar al carrer.

Tots els concerts seran a les 22.30 hores amb un preu de tres euros excepte les propostes que tindran lloc a la plaça del Patriarca que seran d’accés lliure i a les 21.30 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa