Diari La Veu del País Valencià
Rajoy plega i anuncia que no nomenarà successor

Mariano Rajoy abandona les seues responsabilitats polítiques. Pocs dies després de perdre la presidència del govern espanyol per la moció de censura presentada pel PSOE, Rajoy ha anunciat aquest dimarts en la roda de premsa posterior al comité executiu del Partit Popular que deixa de ser el president de la formació.

Rajoy ha explicat que la decisió la pren perquè considera que “és el millor” tant per a ell mateix com per al PP. Tanmateix ha assegurat que la decisió d’abandonar la presidència del PP és també “el millor per a Espanya”. “No importa gens la resta”, ha afegit l’expresident espanyol. El ja exdirigent del PP ha anunciat que no nomenarà cap successor i ha instat el partit a convocar un congrés que trie una nova direcció per a la formació conservadora.

L’adéu del líder de la formació conservadora des de 2004 s’ha produït després de la reunió del Comité Executiu Nacional del partit. “Durant 37 anys he servit al partit en tota mena de càrrecs, des de regidor de Pontevedra a president del govern. Mai no he sol·licitat cap càrrec. No m’hi he barallat per a desplaçar ningú. He estat on el partit m’ha demanat que estiguera”, ha explicat en una reivindicació completa de la seua manera de comportar-se en política.

En eixa línia, ha descartat intervindre en el nomenament del seu successor i ha garantit que no plantejarà “cap canvi al partit ni a cap altre lloc”, perquè això “correspondrà” a qui prenga el relleu al front del partit. Deixa, doncs, en mans dels militants l’elecció d’un successor. Per a això ha demanat que es convoque un nou congrés.

Rajoy ha fet una crida a tota la formació per a “defensar” la seua “gestió de la demolició anunciada”. I ha apel·lat a la història i al present de la formació: “Som el primer partit d’Espanya. Som el grup més gran del Congrés. Tenim la majoria absoluta al Senat. Tenim dirigents preparats. No hi ha motiu per al desànim. Deixem una gestió reconeguda i valorada per tothom. Aquest govern té al davant una oposició curtida, que és la del PP. Hem d’evitar que deixen Espanya en caiguda lliure. Hem de defensar la nostra veritat i els nostres valors”.

Comparteix

Icona de pantalla completa