Diari La Veu del País Valencià
Bonig no vol que Aznar torne a encapçalar la dreta espanyola: El seu temps ha passat

Les primeres reaccions sobre l’eixida de Mariano Rajoy del Partit Popular aquest dimarts ja s’han produït. Així, l’expresident José Maria Aznar es va oferir també durant la jornada del dimarts a liderar la “reunificació” del centredreta. Sobre aquesta intenció, s’ha pronunciat aquest dimecres la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, als passadissos de les Corts i ha sigut clara: “El seu temps ha acabat”.

Per a la líder dels populars cap persona “és imprescindible” en el seu partit, per tant, allò important “és mantindre en peu el projecte polític”. “Vivim en un país lliure i cadascú pot opinar el que vulga però, insistisc, quan una persona elegeix el moment d’anar-se’n, ho ha d’assumir al 100%”, ha afegit.

Pel que fa a l’alta presència valenciana en el nou executiu socialista –Ábalos com a ministre de Foment i Montón com a ministra de Sanitat–, Bonig ho ha considerat “positiu” però no confia que la encara consellera del departament de Sanitat valencià puga estar a l’altura. “Tots coneixem la nefasta gestió de Montón ací a la Comunitat. El seu pas ha estat marcat pel constant conflicte en diferents hospitals, com ara el de la Ribera i el del provincial de Castelló. Esperem que Puig trie una persona que sàpiga respondre a les necessitats de la sanitat valenciana”, ha asseverat la presidenta del PPCV.

Preguntada per la nul·la representació valenciana al govern de Rajoy, Bonig s’ha defés i ha assegurat que sí que hi va haver càrrecs valencians, com ara José Manuel García-Margallo al capdavant de la cartera d’Afers Exteriors. Aquesta afirmació sobta, atés que Margallo és madrileny i des de 2016 no formava part de l’executiu de Rajoy.

Comparteix

Icona de pantalla completa