Diari La Veu del País Valencià
Puig garanteix que mantindrà la paritat al Consell i que pactarà amb Compromís el relleu de Montón

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha explicat aquest dimecres que abordarà a partir de dijous la composició del seu nou govern després de l’eixida de la consellera de Sanitat, Carmen Montón, que formarà part de l’Executiu de Pedro Sánchez com a ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social. El cap del Consell ha avançat que l’equip “es manté bàsicament” i que serà paritari.

Així ho ha dit en declaracions als mitjans en la seua visita al Saló Internacional de la Logística (SIL), que se celebra aquestos dies al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, en ser preguntat per quan preveu renovar el seu govern després de l’eixida de Montón.

“Portem mesos treballant en el SIL i és veritat que hem de fer-ho. En les pròximes hores ho pensarem”, ha dit Puig, que ha garantit que el Consell serà paritari. “Demà començarem a parlar. L’equip es manté bàsicament”, ha afirmat, i ha destacat que aquest executiu valencià ha sigut el més estable de la història de l’autogovern valencià.

Ha indicat que preveu abordar amb la vicepresidenta de la Generalitat i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, aquesta qüestió: “És evident que em correspon a mi la designació però ho parlaré amb la vicepresidenta”.

Puig ha posat en valor que l’executiu socialista de Pedro Sánchez compte amb dos ministres valencians, ja que a Montón se suma José Luis Ábalos com a titular del Ministeri de Foment. “Estem molt contents. Feia temps que no hi havia ministres valencians al govern i, a més, en àrees tan importants”, ha comentat.

Comparteix

Icona de pantalla completa