Diari La Veu del País Valencià
Enrique Soriano: À Punt aspira a ser una televisió generalista atractiva dins i fora de la Comunitat

El president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, assegura que la nova televisió pública autonòmica aspira a ser “un referent per a tots els valencians”, però també “fora de la Comunitat”, ja que À Punt pretén ser una televisió generalista “atractiva per a tots”.

Soriano admet en una entrevista amb l’Agència EFE que el procés per a posar en marxa À Punt ha sigut “un poquet més lent” del que tots desitjaven però destaca que finalment han complit l’objectiu i aquest diumenge els valencians tindran “uns mitjans de comunicació públics en els quals cabran tots”. “Crec que hi ha molta expectació i alegria perquè per fi recuperem uns mitjans que mai van haver de desaparéixer”, destaca Soriano, qui afirma que la nova cadena pública ha de sentir-se com “una poc de tots els valencians”, ja que no és “propietat de ningú”.

Soriano assegura que el Consell Rector vol “mirar cap al futur”, per la qual cosa les diferències entre À Punt i Canal 9 les “marcaran els ciutadans” i insisteix que treballen per uns mitjans públics “plurals, on la informació de proximitat siga fonamental, en valencià i on tots els ciutadans es vegen reflectits”.

Quan aquest diumenge a les 14.30 hores comencen les emissions definitives de la televisió pública, tindran darrere una plantilla que en aquestos moments la formen unes 350 persones, tot i que les previsions són d’arribar fins als 500 treballadors de forma progressiva, en funció de les necessitats, precisa.

En la nova cadena pública, la “columna vertebral” la constituiran els informatius, que seran exclusivament de producció pròpia, oferiran informació “des d’una òptica valenciana” i projectaran al seu torn fora del territori els fets més rellevants, explica Soriano.

La resta de programes, que inclouran sèries, concursos i ficció, s’han externalitzat i els han realitzat productores, la qual cosa, segons el president de la CVMC, ha permés crear “molts llocs de treball” i que “l’estructura audiovisual” valenciana estiga en aquestos moments “treballant al màxim rendiment”.

Soriano destaca que la nova radiotelevisió valenciana, a la qual segons el contracte programa la Generalitat destinarà “com a mínim” 55 milions d’euros anuals, és “de les barates”. Respecte a l’audiència, Soriano admet que són “conscients de la dificultat d’accedir” a ella i no vol dir “una xifra màgica” a què aspiren, però assegura que el que volen és “arribar a tots els valencians i fer un projecte atractiu perquè els ciutadans connecten” amb els mitjans de comunicació públics.

El president del Consell Rector explica que encara no ha conclòs el procés de liquidació de l’anterior ens, RTVV SAU, i que els liquidadors segueixen sent els titulars de l’edifici de Burjassot, encara que els han dit que “acabaran prompte” aquest procés.

El període d’emissions en proves de la televisió, que va començar el passat 25 d’abril, ha permés detectar i esmenar algunes deficiències tècniques, però també generar expectatives, assenyala Soriano, doncs després “d’un llarg període de temps” els valencians han trobat en els seus canals continguts tant d’arxiu com de nous, en el cas de programes infantils i juvenils.

Respecte a les instal·lacions, explica que les obres de la ràdio a Burjassot estan quasi acabades, igual que el condicionament de l’espai en la Ciutat de la Llum d’Alacant, mentre que a Castelló es compartirà seu amb RNE i a Madrid s’utilitzarà la seu de la Forta, que assigna un lloc a cada televisió autonòmica.

Des de la seua arribada a la presidència de la CVMC a l’octubre de 2016, afirma que “el més complicat” ha sigut el període de temps transcorregut fins que van aconseguir comptar amb el “personal mínim” per a iniciar els treballs, cosa que no va ocórrer fins a setembre de 2017.

Sobre el fet que les emissions definitives de la televisió coincidisquen amb el dia en què fa 70 anys que van començar les emissions televisives a Espanya, indica que “els simbolismes al final s’acaben construint” i que, a partir d’ara, el 10 de juny serà una data “simbòlica” per als valencians.

Comparteix

Icona de pantalla completa