Diari La Veu del País Valencià
L’esdeveniment PropTech València defensa que el futur del sector immobiliari passa per la digitalització

La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha inaugurat aquest dimecres, al Palau Alameda, el primer esdeveniment Proptech que ha acollit València. “Aquesta jornada va en la línia del que volem a l’Ajuntament de València. Treballem perquè València lidere la generació de talent per a situar-la com una ciutat on ocorren coses”, ha assenyalat Sandra Gómez.

El Proptech és un sector d’activitat composat per aquelles empreses emergents que combinen un component tecnològic amb l’aportació de valor al món immobiliari. “Estem immersos en la quarta revolució i el sector immobiliari no està al marge. L’evolució és imparable i necessària, per açò, la digitalització ha d’estar en tota la cadena de valor. Tradicionalment, hi havia una visió en la qual el sector immobiliari estava al marge de la innovació però en els últims anys hi ha empreses que estan obrint-se pas. El sector immobiliari viu una nova realitat i és necessari que treballe amb les startups” ha comentat la tinent d’alcalde.

Per la seua banda, Carlos Peiró Rees, organitzador de Propetch València, ha assegurat que “la transformació digital és inevitable. I, encara que el sector immobiliari és conservador, ja s’està produint”. En aquest sentit, ha explicat que la digitalització no és l’enemic, és un aliat que facilita el treball del sector. “Els temps han canviat i la demanda exigeix comportaments nous. I ha explicat que l’objectiu de l’esdeveniment celebrat aquest dimecres és trobar com millorar els mètodes tradicionals i trobar nous nínxols de mercat. “Sabem de sòl, de promoció, de comercialització, però poc de transformació digital”, ha sentenciat Peiró Rees.

Actualment a l’estat espanyol hi ha 5.000 persones que treballen en el sector del Proptech, el 70% d’ells generats en els últims tres anys. El 80% d’aquesta ocupació està a Barcelona i Madrid i només el 8% a València. “Ací està l’oportunitat de creixement per a la Comunitat Valenciana”, ha apuntat Peiró.

“La transformació digital no és comprar llicències de programari, no és cridar a un informàtic. Parlem d’entendre on està la nostra posició, quina tecnologia hem d’utilitzar i començar a repensar les organitzacions. Cal començar a veure com construir, amb persones i tecnologia”, ha apuntat Sergi Lago, CEO de Homes AG.

Durant les taules redones, els assistents han arribat a la conclusió que de moment no tothom coneix les tecnologies que poden aplicar-se al model immobiliari. En aquest sentit, alguns dels assistents han fet referència a la tecnologia ‘Blockchain’, que permet comprar habitatges a colp de clic. Aquesta nova tecnologia és, segons els ponents, en la que els inversors invertiran més.

Pel que fa a la radiografia del sector, una de les conclusions a les quals s’ha arribat durant la jornada és que la situació “és bona” malgrat la crisi econòmica del sector. La situació del sector és bona, tenint en compte que venim d’una crisi financera brutal. Han destacat que la comercialització s’està produint d’una forma positiva, sobretot a la zona d’Alacant, però han lamentat que “el retard en la concessió d’habitatges” va molt endarrerit.

L’esdeveniment ha sigut un èxit de participació i l’organització ja ha manifestat la seua disposició a treballar en una segona jornada.

Comparteix

Icona de pantalla completa