Diari La Veu del País Valencià
Luis Planas i Margarita Robles assumiran les carteres d’Agricultura i Defensa en el govern de Sánchez

Luis Planas i Margarita Robles són les dues últimes incorporacions anunciades per a l’executiu socialista. Planas, nascut a València l’any 1952, s’encarregarà del Ministeri d’Agricultura. Tot i nàixer a terres valencianes, la seua trajectòria política ha estat vinculada majoritàriament a Andalusia. Així, en dos ocasions ha estat al capdavant de la Conselleria d’Agricultura de la Junta d’Andalusia. També va ser ambaixador d’Espanya al Marroc i a la Unió Europea.

L’any 2013, Planas, que era conseller d’Agricultura en el govern de José Antonio Griñán, va intentar competir amb la seua aleshores companya de gabinet Susana Díaz, consellera de Presidència, per la candidatura socialista a la Presidència de la Junta d’Andalusia. Díaz va obtindre més de 22.000 avals i es va convertir en l’única candidata, mentre que Planas no va arribar a reunir els 6.860 suports de militants necessaris.

La ministra de Defensa serà la fins a hui portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Margarita Robles. Jutgessa de professió, va ser la primera dona que va presidir una sala Penal, la primera a presidir una audiència –la de Barcelona– i la tercera dona a arribar al Tribunal Suprem. En 1993 va ser nomenada subsecretària del ministeri de Justícia i de 1994 a 1996, secretària d’Estat del ministeri de l’Interior.

Ha sigut magistrada del Tribunal Suprem i vocal del Consell General del Poder Judicial a proposta del PSOE. Pertany a l’associació progressista Jutges per a la Democràcia. El maig de 2016 va anunciar el seu retorn a la política com a número dos de la llista per Madrid del PSOE en les eleccions generals de 26 de juny.

Comparteix

Icona de pantalla completa