Diari La Veu del País Valencià
Un incendi calcina la panificadora de Mercadona a Puçol

Un incendi ha calcinat durant la nit d’aquest dimecres una panificadora proveïdora de Mercadona a Puçol (l’Horta Nord) sense que s’haja produït cap ferit, ja que en declarar-se el foc es va activar el Pla d’emergències i es va desallotjar els 80 empleats que treballaven en el torn de nit, segons han informat fonts del Consorci Provincial de Bombers i de la cadena de supermercats.

El foc va començar per causes que s’estan investigant sobre les 23.00 hores en un dels forns de la fàbrica de Forns Valencians SAU (Forvasa), que subministra pans i pastissos a Mercadona. Les flames van arribar al sostre d’una de les naus i es van estendre a la resta de la fàbrica, d’uns 30.000 metres quadrats.

Els bombers van aconseguir assegurar les zones més sensibles, una que albergava gran quantitat d’amoníac, les oficines centrals i el magatzem. L’incendi va continuar estenent-se a la resta de naus del complex on totes les línies de fabricació es trobaven en producció, la qual cosa ha facilitat la propagació. No obstant açò, fonts de Mercadona han destacat que el protocol contra incendis ha funcionat “correctament” i ha garantit que “no haja existit cap dany personal”.

La fàbrica compta amb 540 treballadors i en el moment de l’incendi, el torn de nit el componien 80 treballadors. Sobre aquest tema, la directora de Forvasa, Ariana González, ha assegurat “que es garanteix la continuïtat de la totalitat dels llocs de treball i que així ho estan transmetent a cada treballador dels tres torns”, ja que se’ls resituarà en altres empreses del grup.

En aquests moments s’està seguint el protocol marcat pel Cos de Bombers, el qual està realitzant un gran treball juntament amb Policia Local i Guàrdia Civil, expliquen. Després, els tècnics decidiran els següents passos per a disposar d’una nova fàbrica, afirmen les mateixes fonts.

Així mateix, la directora de Forvasa ha volgut demanar disculpes als veïns i a les empreses de la zona per les molèsties ocasionades. Finalment, assenyala que la companyia “està en contacte amb els proveïdors i els clients per a garantir el subministrament des d’altres plantes”.

Fins al lloc, s’han mobilitzat un total de 26 bombers de Montcada, Sagunt, Pobla, Paterna, Burjassot, Catarroja i Silla, amb un oficial guàrdia i un cap de sector, així com un inspector en cap. Els efectius continuen treballant en la zona, on queda molt de fum.

Comparteix

Icona de pantalla completa