Diari La Veu del País Valencià
El preu de la vivenda puja un 1,4% en el primer trimestre de 2018

El preu de l’habitatge al País Valencià va moderar el seu avanç en el primer trimestre de 2018 amb una alça del 3,4% enfront del 4,1% de l’últim trimestre de l’any anterior. En el conjunt de l’estat espanyol, el preu de l’habitatge va pujar el 6,2% en el primer trimestre respecte al mateix període de 2017, amb la qual cosa aquest indicador va encadenar 16 trimestres consecutius a l’alça encara que va suavitzar el seu avanç respecte al quart trimestre de 2017, quan va ascendir un 7,2%.

Durant el darrer any, els immobles de segona mà es van encarir un 3,2% al territori valencià mentre que els preus mitjans de les cases d’obra nova es van incrementar un 4,8%, segons les dades publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Segons la mateixa font, el valor de les cases usades porta setze trimestres consecutius creixent.

En el cas del mercat de l’habitatge nou, els preus no han parat d’augmentar des del segon trimestre de 2014. Respecte al quart trimestre de 2017 (entre gener i març) els preus van pujar l’1,4%, amb augments del 2,1% en el cas de l’obra nova i de l’1,3% en el de la usada. Així, l’any arranca en positiu i continua amb la senda de recuperació iniciada fa quatre anys i que en 2017 va portar a tancar els preus amb un increment del 6,2% en termes interanuals, la major des de 2007.

L’INE ha explicat que ha dut a terme la revisió anual de l’Índex de Preus de Vivenda (IPV), base 2015, amb l’actualització del model de regressió i el conjunt de tipologies d’habitatges els preus dels quals se seguiran al llarg de l’any, així com la seua estructura de ponderacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa