Diari La Veu del País Valencià
Jorge Drexler i Andrea Motis, actuacions destacades de la Biennal de Música de Bunyol

La quinzena edició de la Biennal de Música de Bunyol se celebrarà entre el dissabte 30 de juny i el dissabte 21 de juliol. Durant tres setmanes, la localitat de la Foia acollirà més de vint-i-cinc propostes culturals que comprendran una gran varietat d’estils, des de la música barroca i clàssica, passant pel jazz i el folc, fins al pop i el rock. D’aquesta manera, Bunyol reforçarà el seu compromís històric amb la música.

La programació completa es revelarà el pròxim dimecres, 13 de juny, a la Diputació de València, tot i això, l’organització ha avançat en un comunicat que una de les grans figures que componen el cartell del cicle és Jorge Drexler. El cantant segueix presentant el seu últim disc, Salvavidas de hielo, amb un gran èxit artístic i de públic. En aquest treball, l’uruguaià ha investigat en les diverses formes de tocar la guitarra. Així, ha extret els seus sons acaronant, esquinçant i percudint totes les parts de l’instrument. Guanyador d’un Oscar en 2005, Drexler també recuperarà composicions de la seua extensa discografia.

El jazz també tindrà protagonisme en el festival de la mà de la cantant, trompetista i compositora Andrea Motis que oferirà les composicions de l’àlbum Emotional Dance. El treball, que representa el seu debut en solitari a través del prestigiós segell Impulse!, conté estàndards, versions de cançons tradicionals i del pop, així com temes propis. Andrea Motis actuarà amb el quartet de Joan Chamorro, el seu mentor artístic.

Com no podia ser d’una altra manera, aquesta trobada cultural també comptarà amb la presència de la música de banda. La iniciativa A Tres Bandes aplegarà la Unió Musical de Llíria, l’Ateneu Musical de Cullera i la Societat Musical L’Artística de Bunyol en un concert únic. Després d’una cercavila que arrancarà en la plaça del Poble, aquestes tres formacions delectaran el públic amb les seues interpretacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa