Diari La Veu del País Valencià
Medi Ambient destaca la importància de l’excursionisme en la divulgació dels espais naturals

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, ha destacat aquest dijous la col·laboració de les administracions públiques amb les organitzacions excursionistes per a la divulgació dels valors dels espais naturals protegits.

En el marc dels actes celebrats amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient al parc Natural de la Serra Calderona, on ha estat present també el director general del Medi Natural i Avaluació Ambiental, Antoni Marzo; l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón; col·lectius d’excursionistes, i agents mediambientals, Quesada ha explicat la importància de disposar de masses forestals de les característiques de la Serra Calderona i de persones que divulguen en la societat per al seu necessari coneixement, estima i valoració.

En aquest sentit, ha apuntat que el coneixement de l’espai natural és indispensable, ha animat els col·lectius d’excursionistes a continuar amb la seua funció divulgativa en la societat i ha defensat la importància de celebrar i reivindicar aquest dia.

A més, Marzo ha posat en valor la llarga tradició de l’excursionisme al Parc Natural de la Serra Calderona i ha agraït al personal de les administracions públiques i entitats privades col·laboradores que cuiden aquest espai natural emblemàtic al País Valencià.

Amb aquest acte, la conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural posa en valor “la rellevància del medi natural com a punt de trobada entre les demandes de la societat i les necessitats d’una gestió activa i compromesa”, indiquen en un comunicat.

“També suposa una oportunitat per a enfortir una estratègia territorial sòlida i per a mantindre un medi rural viu, amb perspectives de futur, sostenible i respectuós amb la preservació dels elements naturals i culturals”, afegeixen.

Des de la Conselleria destaquen que el 60% de la superfície total del territori valencià és de caràcter forestal i per això desenvolupen “una gestió activa del medi natural, construint vies de col·laboració i complicitats amb els ajuntaments, propietaris i entitats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa