Ana Barceló assegura que com a consellera "es deixarà la pell per la salut pública universal"

La nova titular de Sanitat pren possessió del càrrec i promet que "col·locarà les persones en el centre de les polítiques"
/ València
8 juny 2018 01:00h
Ana Barceló ha pres possessió del càrrec aquest matí en una cerimònia prèvia al ple del Consell.

La socialista Ana Barceló ha promés a primera hora d'aquest divendres el càrrec de consellera de Sanitat Universal i Salut Pública al Palau de la Generalitat, després del nomenament de Carmen Montón com a ministra del ram, i ha mostrat la seua alegria i il·lusió davant aquest nou repte: "No puc més que dir que em deixaré la pell, que estic il·lusionada, que m'apassiona aquest repte tan important com és ocupar-se de la salut pública universal".

L'acte ha començat a les 8.40 i han estat presents el president de la Generalitat, Ximo Puig; la vicepresidenta, Mónica Oltra, i tots els consellers –menys María José Salvador, que continua de baixa per maternitat–. Oltra ha sigut l'encarregada de llegir el decret de nomenament de Barceló, que es va publicar en una edició extraordinària del DOGV en la vesprada del dijous.

Després d'això, Barceló ha promés complir amb les obligacions del càrrec i ha rebut les felicitacions de tots els membres del Consell, que es reunia després d'aquest acte. En declaracions als mitjans, ha assegurat que està "orgullosa i contentíssima de formar part d'aquest Consell perquè és el projecte que té la Comunitat Valenciana, el projecte del Botànic".

"Els que em coneixen saben que sóc molt pragmàtica. Com fins ara, col·locarem les persones en el centre de la política, sobretot de la política sanitària, per a millorar la vida dels ciutadans", ha dit Barceló. Preguntada sobre si espera la col·laboració de la nova ministra, la seua predecessora en el càrrec, ha respost: "Per descomptat que sí, no em cap el menor dubte perquè la ministra coneix perfectament la situació de la sanitat en la Comunitat Valenciana i, per punt, la col·laboració segurament siga extraordinària i això ja és important per a nosaltres".

next