Diari La Veu del País Valencià
Carmen Calvo anuncia que Sánchez rebrà de manera inmediata els presidents autonòmics per a parlar del finançament

La vicepresidenta del Govern, ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo, ha anunciat aquest divendres que el president del Govern, Pedro Sánchez, rebrà “de manera immediata” tots els presidents autonòmics per a començar a parlar del finançament autonòmic.

En declaracions a Canal Sur Radio recollides per Europa Press, Calvo ha recalcat que es tracta, sense dubte, d’un assumpte essencial i ha d’haver-hi una resposta que vindrà de la mà de la consciència que té el govern de Sánchez que les autonomies tenen en les seues mans el que més afecta la ciutadania, com són els serveis públics fonamentals.

Ha recalcat que tot açò tindrà respostes “raonables” i tan ràpid com es puga, al mateix temps que ha defensat el suport que necessita un territori tan important com Andalusia. Respecte al fet que el PP haja demanat la celebració en aquest mes del Debat sobre l’Estat de la Nació, ha indicat que es tracta del principal partit de l’oposició i ha de fer el seu treball.

Carmen Calvo ha assenyalat, en referència a les manifestacions del PP i de Podemos en els últims dies que són els primers moments, on cadascú ha de prendre les seues posicions, però el que és important després és el que siguen capaços d’arribar a acords, a les càmeres i fora d’elles. Per a Calvo, el que està clar és que “l’engegada del mecanisme constitucional que s’ha posat per a aquest govern legal i legítim tenia dos missatges”: aquest país no es mereix un govern que no siga impecable des del punt de vista de la corrupció, independentment del seu color, i no podem dir que va millor econòmicament sense que açò repercutisca en la gent.

Ha agregat que el govern de Pedro Sánchez té les capacitats més que necessàries per a afrontar problemes, encara que la legislatura no és completa, ja que l’únic objectiu és governar i treballar i que en el seu moment el president prendrà la decisió sobre la convocatòria de les eleccions generals.

Comparteix

Icona de pantalla completa