Diari La Veu del País Valencià
Compromís no abaixa la guàrdia i mantindrà el to reivindicatiu perquè Sánchez assumisca l’agenda política valenciana

Les reivindicacions valencianes a l’executiu espanyol es van a mantindre amb la mateixa exigència. Aquesta ha sigut la idea que el portaveu del grup municipal de Compromís, Pere Fuset, i el diputat al Congrés, Joan Baldoví, han volgut deixar clara en una roda de premsa celebrada aquest divendres. Així, els membres de la formació nacionalista han explicat quines demandes traslladaran al nou govern socialista espanyol.

Fuset ha indicat que les millores que necessita la ciutat de València passen perquè el Ministeri de Foment, d’Hisenda i de Cultura facen els passos que l’anterior govern de Rajoy no va fer. Pel que fa a la cartera de Foment –ara en mans del valencià Ábalos–, Fuset ha manifestat que “allò prioritari” són les ajudes per al transport metropolità, atés que les esmenes que van presentar Ciutadans i PPCV –les quals preveien 10 milions per a aquest any– “són una almoina”.

Quant al departament d’Hisenda, el també regidor de Festes ha manifestat de manera irònica que el canvi no sols siga la lletra que varia – entre Montoro i Montero– i que vaja més enllà, com ara millorar el finançament municipal. “Des de 2015, l’Ajuntament ha reduït a la meitat el deute”, ha afegit.

En l’àmbit cultural, Fuset ha vist positiu que el també valencià Màxim Huerta haja assumit aquesta responsabilitat. Així doncs, li ha demanat que s’augmenten les inversions dels principals museus de la capital del Túria, com ara l’IVAM, Belles Arts i els Palau de les Arts. “No ens relaxarem governe qui governe. Esperem que en el govern de Sánchez siga, per fi, el poble valencià escoltat i que, per tant, els interessos dels valencians estiguen per davant dels interessos partidistes”, ha sentenciat el regidor.

“Govern de dones i europeista”

D’altra banda, Baldoví ha valorat de manera positiva l’elevada presència de dones i el perfil europeista del nou equip de govern socialista. “Em sembla molt valent que després de 40 anys de democràcia espanyola hi haja en un govern més ministres dones que homes. També m’agrada el caràcter europeista, però esperem que estiga més a prop d’una Europa social que conservadora”, ha agregat el diputat.

A més, ha advertit que la seua formació serà “lleial” al govern de Sánchez “en la mesura que Sánchez i els seus ministres siguen lleials als interessos dels valencians”, la qual cosa es veurà en l’aprovació d’un nou sistema de finançament, en l’acceptació d’esmenes als pressupostos d’enguany i en les inversions territorialitzades dels comptes de 2019.

Comparteix

Icona de pantalla completa